середу, 14 червня 2017 р.

Хіти конкурсної програми 70-го Каннського кінофестивалю вийдуть вукраїнський прокат


Через місяць після закінчення Каннського кінофестивалю стало відомо, що більшість фільмів конкурсної програми  у числі яких нові роботи Міхаеля Ханеке, Франсуа Озона і Йоргоса Лантімоса  вийдуть в український прокат унайближчі півроку.
Володарем «Золотої пальмової гілки» фестивалю став фільм «Квадрат» шведа Рубена Естлунда, який українці зможуть побачити у вересні. Сатирична трагікомедія розповість про світ сучасного мистецтва. Голова фестивального журі Педро Альмодовар зазначив, що фільм удостоївся найвищої нагороди «за дослідження диктатури політкоректності». У картині знялися зірки американського телебачення Елізабет Мосс («Божевільні»«Розповідь служниці») і Домінік Вест («Дроти», «Коханці»).
На кінець серпня заплановано вихід фільму «Гарні часи». Кримінальна драма братів Сефді з Робертом Паттінсоном розповість про чоловіка, у якого є одна ніч, щоб обігнати час і врятувати брата, який потрапив до в'язниці після невдалого пограбування банку.



У жовтні у розкладі кінотеатрів з'явиться «Подвійний коханець»  еротичний трилер від майстра жанру, режисера і сценариста Франсуа Озона. Фільм присвячений роману психотерапевта, який веде подвійну гру, і його молодої пацієнтки.
Автор оскароносної стрічки «Артист» Мішель Хазанавічус представив у Каннах іронічну біографію Жана-Люка Годара. Фільм покаже знаменитого лідера французької «нової хвилі» з несподіваного ракурсу  «Молодий Годар» взяв за основу спогади дружини режисера, актриси Анн Вяземські. Пару зіграли Луї Гаррель і Стейсі Мартін, відома за роллю у дилогії «Німфоманка». Фільм вийде в прокат улистопаді.
Також у листопаді на екранах кінотеатрів з’явиться картина «Вбивство священного оленя» від Йоргоса Лантімоса, автора нашумілих фестивальних хітів «Ікло» і «Лобстер». Психологічний трилер розповість про стосунки успішного хірурга і дивакуватого підлітка, а також їхні фатальні наслідки. Головні ролі у картині виконали Колін Фаррелл таНіколь Кідман.
Вихід драми Фатіха Акіна «На межі» також заплановано на листопад. Виконавиця головної ролі Дайан Крюгер  за роль жінки, яка внаслідок теракту втратила сина і чоловіка, – було названо найкращою актрисою 70-го Каннського кінофестивалю. Крюгер присвятила свою премію жертвам терористичних атак по всьому світу.
Байопік французького скульптора Огюста Родена, знятий Жаком Дуайоном, вийде на екрани у грудні. Митця у фільмі «Роден» зіграв Венсан Ліндон, який отримав у 2015 році канський приз за найкращу роль у стрічці «Закон ринку».
Також у грудні у прокаті з'явиться містичний трилер «Тебе ніколи тут не було» від однієї з найвідоміших режисерокВеликобританії  Лінн Ремсі («Щось не так з Кевіном»). За роль колишнього агента ФБР, який займається порятунком дівчат із мереж секс-торгівлі, Хоакін Фенікс удостоївся премії за найкращу чоловічу роль Каннського кінофестивалю. Робота Ремсі також отримала премію за найкращий сценарій і була визнана найкращою стрічкою утрадиційному голосуванні критиків  розділивши цю оцінку з «Нелюбов’ю» Андрія Звягінцева.
Нова картина від легенди європейського кінематографа, дворазового володаря «Золотої пальмової гілки» Міхаеля Ханеке з'явиться у прокаті в січні. «Хеппі-енд» пропонує сатиричний погляд на сучасні буржуазні цінності і кризуєвропейської ідентичності на прикладі однієї сім'ї. У головних ролях  зірки французького кіно Ізабель Юппер, Жан-Луї Трентіньян та Матьє Кассовіц.
У лютому українські глядачі побачать фантастичну комедію з позаконкурсної програми Канн  стрічку Джона КемеронаМітчелла «Як розмовляти з дівчатами на вечірках». Головні ролі зіграли Ель Фаннінг та Ніколь Кідман, на яку чекає радикальна зміна звичного екранного образу. Фільм знятоза однойменним оповіданням Ніла Геймана.
Анастасія Сідельник,
PR-менеджерка компанії «Артхаус Трафік»
+380 (66) 497 34 33, press@arthousetraffic.com


Немає коментарів: