вівторок, 30 травня 2017 р.

Волонтери зі всього світу вирушили до українських шкіл

29 травня на першій платформі Центрального залізничного вокзалу в Києві зібрались іноземні волонтери з більш ніж 100 країн світу, які приїхали в Україну для участі в проекті GoCamp 2017. Іноземці зі всього світу вирушили волонтерити до українських шкіл.

Партнерами у реалізації проекту GoCamp стала ПАТ «Укрзалізниця», яка безкоштовно надала всім волонтерам квитки на поїзди в усі куточки України.

«Завдяки підтримці партнерів ініціативі GoGlobal вдається реалізовувати мрії. Близько 200 волонтерів першого заїзду пройшли орієнтаційний тренінг та вже завтра почнуть роботу з дітьми в усіх регіонах України», – зазначила директорГромадської організації «Глобал Офіс» Оксана Нечипоренко.


Привітав волонтерів і голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

«Ми пишаємося, що змогли підтримати такий значний проект як GoCamp, адже наша стратегія – відкривати Україну світові та робити все задля її розвитку. Іноземці з усього світу подолали десятки тисяч кілометрів, щоб внести певний вклад у розвиток майбутнього України, тому ми бажаємо зробити все можливе задля їхнього комфортного перебування в нашій країні», – наголосив Войцех Балчун.

Усі волонтери з нетерпінням чекають на зустріч зі школами, дітьми та родинами, з якими проведуть разом три незабутні тижні.

«Я ніколи не була в Україні, але сподіваюся, що цей час стане для мене гарним досвідом. Я хочу поділитися своїми знаннями з дітьми та допомогти їм в опануванні англійської мови. Дуже хочу побачити свою host family та зустріти дітей!», – розповіла волонтер GoCamp із Великої Британії Бекс.

«Цього року у Канаді відзначають 150-річчя країни та 125 років від першої еміграції українців до Канади. Як представник української діаспори, можу вільно говорити українською мовою, проте пообіцяв, що під час проведення мовного табору буду спілкуватися з дітьми лише англійською. Я хочу бути корисним Україні, надихнути дітей та допомогти їм знайти сили для виконання мрій», – поділився волонтер GoCamp із Канади Мирон.

Іноземці зі 100 країн пройшли посвяту на звання волонтерів GoCamp

З 25 по 28 травня понад 200 іноземних волонтерів зі 100 країн світу зібралися в санаторії під Києвом, аби обговорити методики викладання найнеобхідніших дисциплін для українських школярів.

«Студенти та пенсіонери, топ-менеджери та інтерни, працівники великих корпорацій та Сенату США, музиканти та майстри татуажу, діаспора з першого по пяте покоління, родини яких сто років тому поїхали з України! Вони летять в Україну, щоб працювати з нашими вчителями та дітьми! Вони будуть жити в приймаючих родинах, відкривати для себе Україну і головне, вони будуть працювати з нашими вчителями та дітьми», – не стримується в емоціях директор ГО Global Office Оксана Нечипоренко.

GoCamp – це пришкільні мовні табори для 60 000 дітей з усіх регіонів України. Протягом літа у проекті візьмуть участь понад 600 іноземних волонтерів зі 140 країн світу, які за свій рахунок прилітають до України, аби іноземною мовою розповісти школярам що таке лідерство, критичне мислення, громадянська позиція, толерантність. Цього року Україна стає “hot spot volunteering country”.

У рамках тренінгу 26 травня відбулась офіційна церемонія відкриття проекту GoCamp. Понад 200 волонтерів зі 140 країн світу зачитали присягу та пообіцяли під час таборів GoCamp навчати дітей іноземних мов, обмінюватися культурою та традиціями, передавати свої знання та досвід.

Привітати волонтерів завітав Ростислав Павленко, заступник Глави Адміністрації Президента України. Він зачитав звернення Президента України до організаторів та учасників дитячих мовних таборів GoCamp. Президент у своєму зверненні подякував усім волонтерам за участь і бажання бути причетними до великих змін, які відбуваються в Україні.

«Цього року саме завдяки вам, іноземним волонтерам, понад 60 тисяч дітей з усіх регіонів України отримають новий і незабутній досвід, адже володіння іноземною мовою відкриває нові горизонти для усіх, хто хоче бути частиною сучасного світу», - зазначив у своєму зверненні Президент.

Також з привітальним словом перед волонтерами виступили заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, представники посольств Великобританії та Бельгії в Україні, координатор Програми Волонтери ООН в Україні Зузана Заланова, а також співзасновник ГО Global Office, народний депутат України Мустафа Найєм.

«Нас тішить той факт, що кількість шкіл, які беруть участь у проекті GoCampцього року, збільшилась у рази. Якщо минулого року з 559 поданих заявок було відібрано 128 шкіл, то зараз – 600! Всі вчителі іноземних мов, які беруть участь в GoCamp пройшли спеціальне навчання по новітнім методикам, для того, аби у школярів з’явилось більше волі і можливостей отримати конкурентоспроможну освіту, побудувати блискучу кар’єру та безперешкодно спілкуватися з усім світом», - наголосив заступник міністра освіти і науки України Роман Греба.

Компанія Київстар підтримала проект GoCamp та виділила більше 600 стартових пакетів для учасників, забезпечивши їх якісним зв’язком на весь період перебування в Україні. «Знання англійської мови та спілкування з іноземцями допомагає дітям розширити кругозір та надає їм додаткові можливості для самореалізації. Для компанії Київстар інвестиції в розвиток освіти завжди були в пріоритеті і ми раді, що є частиною цього проекту», – говорить Петро Чернишов, президент Київстар.

Вже з 29 травня та протягом червня волонтери проводитимуть час із українськими дітьми по містах і селах всіх областей України, навчаючи їх долати власні обмеження та страхи як в опануванні іноземної мови, так і в реальних життєвих ситуаціях.

«Специфіка та унікальність GoCamp у тому, що знання мови розглядається як інструмент, який дає можливість спілкуватися зі світом. Діти дізнаються про культуру і традиції інших країн, розуміють велич світу та усвідомлюють себе його частиною, вчаться бути толерантними та незакомплексованими», - зауважив співзасновник ГО Global Office, народний депутат України Мустафа Найєм.

З 7 по 11 червня почнеться орієнтаційний тренінг для другого заїзду волонтерів, в якому візьмуть участь понад 300 іноземців. По завершенню тренінгу всі вчителі спільно з іноземним волонтером складуть власну програму табору GoCamp та почнуть працювати з дітьми.

«Чого я досягнув у житті, скільки в мене грошей у банку – це все неважливо. Я, мабуть, ніякої світової проблеми вже не розв’яжу. Але якщо я надихну дітей в Україні і вони це зроблять, то це буде найбільший мій вклад», – пояснює свою мотивацію в проекті волонтер з Техасу – онколог за професією Рей Рокхіл.

GoCamp – це пришкільні мовні табори для 60 000 дітей з усіх регіонів України. У проекті візьмуть участь понад 600 іноземних волонтерів зі 140 країн світу, які за свій рахунок прилітають до України, аби іноземною мовою розповісти школярам що таке лідерство, критичне мислення, громадянська позиція, толерантність.



Вже з 7 по 11 червня почнеться орієнтаційний тренінг для другого заїзду волонтерів, в якому візьмуть участь понад 300 іноземців. По завершенню тренінгу всі вчителі спільно з іноземним волонтером складуть власну програму табору GoCamp та почнуть працювати з дітьми.

За інформацією GoGlobal










Немає коментарів: