понеділок, 29 травня 2017 р.

Мешканці Харкова та Одеси найбільше підтримують легалізацію легких наркотичних речовин

Харків’яни та одесити найбільше хочуть легалізації легких наркотичних речовин – такі дані соціологічного дослідження, проведеного у Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі центром досліджень та комунікацій «Active Group» у рамках проекту «Міський омнібус» у травні 2017 року.
Мешканці п’яти мегаполісів України давали відповіді на запитання «Чи підтримуєте ви легалізацію легких наркотичних речовин?».

Через те, що у всіх містах кількість противників легалізації була більшою, ніж кількість прихильників, найвищим результатом вважається той, де різниця між зазначеними показниками найменша.

З’ясувалось, що першим за рівнем підтримки легалізації легких наркотичних речовин став Харків (-76,3%). З них 19,1% підтримали таку ініціативу, а 57,2% – висловились проти.

На другому місці опинився Дніпро (-77,8%), де 13% опитаних підтримали таку ініціативу, а інші 64,8% – ні.

Одеса на третьому місці (-78,1%, з яких 19,6% за, а 58,5% проти), а на четвертому – Київ

(-79,9%, з яких 18,7% підтримують, а 61,2% – ні).

Найменше легалізації легких наркотичних речовин хочуть львів’яни (-81,0%). 18,5% опитаних мешканців Львова підтримують таку ідею, а 62,5% відповіли, що вони проти.

Дослідження проводилось у Києві, Львові, Харкові, Одесі та Дніпрі у рамках щомісячного проекту «Міський омнібус». В кожному місті опитано не менше 1660 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Довідкa

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.


Немає коментарів: