вівторок, 2 травня 2017 р.

Скільки загинуло на Майдані людей насправді ?

Кількість загиблих у ході протистояння на Майдані Незалежності в Києві, а також у пов'язаних із ним подіях сягає 780 людей, вважають волонтери-медики Майдану.

«Наскільки нам відомо, 780 людей загинули», – заявила волонтер-медик Анастасія Поліщук на брифінгу в Києві в четвер, повідомляє «Інтерфакс-Україна». «В це число входить близько 300 людей, які зникли з лікарень (ЛШП, інших медустанов), їх вивезли й далі спалили в крематоріях. По цих людях звертаються, шукають, але не можуть знайти», – сказала вона.
«У Будинку профспілок (на 4-8 поверхах) були близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, не могли бачити, із черепно-мозковими травмами – вони заживо згоріли.
Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси VW чорного кольору без номерів, – заявила Поліщук. – Це Небесна сотня, яку всі знають, і люди, яких знаходили за територією Майдану – в лісах, за містом – багато з них ідентифіковані міліцією не як майданівці, – зазначила вона.

Поліщук наголосила, що більше половини загиблих пройшли через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються.

В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

Поіменно відомо, скільки сепарів згоріло в одеському будинку профспілок 2 травня 2014 року. Їм носять цвєточкі на могилки і поминають, і сльозкі ллють.

А скільки згоріло заживо наших Героїв, патріотів, захисників Вітчизни, захисників Свободи в київському будинку профспілок в ніч з 18-го на 19-го лютого 2014 року?

Скільки їх там згоріло насправді? І коли вшануємо їх поіменно?

Кожен в нашому серці, в нашій пам’яті, доки живе Україна, а Україна безсмертна!

Слава Україні! Слава безсмертній Українській Нації!


02 травня 2017 року                                                                          Грудініна Наталя Миколаївна,


Немає коментарів: