неділю, 9 квітня 2017 р.

Аборти йому заважають


1966 року Ніколае Чаушеску заборонив аборти у Румунії. Однопартійці аплодували стоячи. А 22 роки по тому покоління безробітних, нелюблених і небажаних дітей так само аплодувало його смерті. Більше про всю чарівність заборони абортів можна почитати в чудовій книзі "Бухарест: пил і кров" Малгожати Реймер (цілком щиро рекомендуємо).
Депутат від БПП Дмитро Голубов, відомий передвиборчими кампаніями з використанням образу Дарта Вейдера, цієї книги, напевно, не читав. Бо от виступив із законопроектом щодо заборони абортів (можуть здійснюватися лише за медичними показаннями або в разі, якщо зачаття відбулося в результаті зґвалтування).
Здавалось би, тема не раз обговорювалася, всі аргументи висловлені, але ні. Як казали в старовину, знов за рибу гроші (українська приказка; означає “знов те саме”. вживається, коли хтось знову повертається до проблеми/питання, яке вже вирішене/закрите).
А тим часом у суспільстві нема згоди щодо е-декларування антикорупційними НУО та щодо абонплати на газ. Це нові, непроговорені теми і проблеми.
Тому Дмитро Голубов - герой парламентської абетки #на33букви.
Пе. Ес. СРСР теж контролював жінок на предмет абортів. Зокрема, вони не мали права конфіденційності - інформація про аборт передавалася за місцем роботи і проживання. Це втручання держави в приватне життя жінок спричинило хвилю підпільних абортів і, як наслідок, хвилю смертей. Детальніше шукайте в книзі "Рассказы судмедэксперта" (Ломачинский Андрей) у розділі "Кримінальні аборти".


Немає коментарів: