середу, 29 березня 2017 р.

Наші кнопкодави



Борис Козир (БПП) та Артем Ільюк (Відродження) потрапили до списку кнопкодавів березня у Верховній Раді. Раніше Козира "ловили" на кнопкодавстві 5 разів.
Загалом в березні 11 нардепів кнопкодавили 19 разів. Місяць став рекордним із фактів несобистого голосування за час роботи Верховної Ради 8 скликання. Антон Яценко встановив рекорд скликання, проголосувавши на 6-х місцях. Такі результати моніторингу фактів неособистого голосування Громадським рухом ЧЕСНО за березень 2017 р.
Зауважимо, ст. 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. У лютому ЧЕСНО зафіксував також 11 нардепів-кнопкодавів. Раніше ЧЕСНО назвав головних кнопкодавів 2016 року та закликав нардепів ввести санкціїї за неособисте голосування у Верховній Раді в спецпроекті з "Української правдою".

Громадський рух ЧЕСНО фіксує факти кнопкодавства та бореться за дотримання народними депутатами конституційної вимоги голосувати особисто з 2011 р. З січня 2017 р. ЧЕСНО щомісячно оприлюднює антирейтинг кнопкодавів.



Немає коментарів: