вівторок, 4 жовтня 2016 р.

В Україні стартує волейбольний турнір UNICEF Volleyball Cup


Харків, 3 жовтня 2016. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Комітетом фізичної культури та спорту Міністерства освіти і науки (МОН)України розпочали проведення шкільного волейбольного турніру ЮНІСЕФ. Участь в іграх візьмуть близько 300 шкіл із п’яти областей України: Донецької та Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької. Загалом участь у турнірі візьмуть понад 3,500 школярів, частина з яких переселенці (ВПО).
UNICEF Volleyball Cup відбувається в рамках реалізації проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні». Проект реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW.

Турнір буде проходити в два етапи. Перший відбуватиметься між волейбольними збірними шкіл на районному та обласному рівнях. Другий – фінальний – буде проходити в Харкові 15-16 листопада 2016 року. У фінальній частині зіграють вісім команд із п’яти областей. По дві команди від Харківської, Донецької та Луганської областей, а також по одній – від Запорізької та Дніпропетровської областей. Матч за третє місце та фінальна гра відбудеться 16 листопада в спорткомплексі «Локомотив».

UNICEF Volleyball Cup – один із елементів впровадження програми «Спорт заради розвитку», яку в Україні започаткував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).«Для ЮНІСЕФ важливий всебічний розвиток дитини. Ми сприяємо, щоб діти мали доступ як і до отримання знань, так і мали можливість розвиватися фізично. Турнір UNICEF Volleyball Cup дає можливість понад 3,5 тисячам школярів реалізувати себе в спорті. Продемонструвати командний дух, підтримку один одного, повагу, толерантність. Ми повинні розвивати саме ці якості молодого покоління», - зазначила Координатор з питань надзвичайних ситуацій Представництва ЮНІСЕФ в Україні Наташа Стойковська.

Дитячий фонд ООН в Україні організовує турнір UNICEF Volleyball Cup у партнерстві з Комітетом фізичного виховання та спорту МОН України. Комітет сприяє організаційно проведенню волейбольного турніру. Окрім цього, ЮНІСЕФ спільно з Міністерством розпочали впровадження тренінгової програми «Спорт заради розвитку», яка орієнтована в першу чергу на вчителів фізичної культури.

«Міністерство освіти і науки України зацікавлене у розвитку програми фізичної культури. Ми хочемо, щоб заняття дітей у школі стали ще більш розвиваючими у фізичних та моральних аспектах. В цій справі ЮНІСЕФ наш партнер, оскільки може залучити для України найкращий світовий досвід, який ми готові впровадити», - наголосив начальник відділу спортивно-масової роботи Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Іван Захарчук.

Про UNICEF Volleyball Cup

Учасниками І етапу змагань є збірні команди з волейболу 301 школи у Харківській (63 школи), Дніпропетровській (48), Запорізькій (32) областях, а також у підконтрольних уряду України районах Донецької (99) та Луганської (59) областей.
Учасниками ІІ етапу змагань є збірні шкільні команди з волейболу – переможці обласних відборів у Дніпропетровській та Запорізькій областях, а також переможці і команди, які посядуть другі місця, за підсумками відбіркових ігор у Харківській області та у підконтрольних уряду України районах Донецької та Луганської областей.
До складу команди входять: 12 гравців, 1 тренер та 1 представник. Склад гравців команди – гендерно змішаний.

Перший етап турніру проходить в областях з 3 жовтня по 4 листопада. Другий етап – фінальний – відбудеться у Харкові 15-16 листопада 2016 року. У фінальній частині турніру зіграють 8 команд. Фінал змагань відбудеться 16 листопада у спорткомплексі «Локомотив».

***

Про ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їхнього народження і до початку дорослого життя. Як найбільший у світі постачальник вакцин для країн, що розвиваються, ЮНІСЕФ підтримує здоров’я та харчування дітей, доступ до чистої води, санітарії та якісної базової освіти для всіх хлопчиків і дівчаток, а також захист дітей від насильства, експлуатації та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Більше інформації: www.unicef.org.ua

Представництво Дитячого фонду ООН в Україні було відкрито у 1997 році. Відтоді ЮНІСЕФ працює над поліпшенням життя дітей та сімей на всій території України. Більше інформації про Представництво ЮНІСЕФ в Україні: www.unicef.org/ukraine/



Немає коментарів: