пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Де Буковина і де Чехія?

Маючи на меті дослідити рівень інформованості та готовності представників малого бізнесу Буковини впроваджувати європейські стандарти якості і безпеки, у Чернівецькій області стартував проект «Європа далека і близька: можливості для малого і середнього бізнесу». Про це повідомив Центр громадської активності «Синергія» на прес-конференції, що відбулася 07 жовтня 2015 року. Реалізація проекту здійснюється за сприяння Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, Посольства Чеської Республіки в Україні.
Разом із підписанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом(ЄС)  для українських підприємців відкриваються нові можливості та водночас постають нові виклики. Скористатися перевагами і здолати перешкоди зможуть лише ті, хто матиме чітке бачення розвитку свого бізнесу в нових умовах. З огляду на географічне розташування для буковинських бізнесменів перспективним та привабливим видається саме європейський ринок.
Павел Бучек, заступник посла Чеської Республіки в Україні  зазначив, що «Україна в Європі і залишається одне – скористатися можливостями, які відкриває Європейський Союз перед українським бізнесом. Реалізація проекту дозволить проаналізувати об’єктивні та суб’єктивні сторони готовності малого бізнесу до переходу на євро стандарти відповідно до підписаної Угоди про асоціацію між Україною та ЄС; виявити проблемні місця, а відтак організувати інформаційні та навчальні заходи для представників малого і середнього бізнесу».
Виконавчий директор Центру громадської активності «Синергія», Наталя Батракова наголосила, що в результаті реалізації проекту фахову підготовку пройдуть 5 експертів і 8 фахівців органів виконавчої влади. Буде продовжена практика спільної експертно-аналітичної діяльності неурядових організацій, ЗМІ та місцевої влади у вирішенні проблем розвитку бізнес-середовища Буковини. 
Від редакції: цікаво, а в Миколаївського бізнесу є можливість налагодження зв'язку з колегами з Чехії ? Чи як завжди, відібрані кулуарно агенти поїдуть пити пиво до Праги?!


Немає коментарів: