четвер, 13 серпня 2015 р.

ТАК-ТV - проти корупції




Розпочинається новий телевізійний сезон. ТАК-ТV готує новий цикл ток-шоу, які допоможуть миколаівцям подолати корупцію. У прес-центрі Коледжу преси та телебачення відбулася прес-конференція, присвячена старту проекту «Телебачення проти корупції» Миколаївської обласної громадської організації «Миколаївський прес-клуб». Проект реалізовується у партнерстві з телеканалом ТАК TV за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Участь у прес-конференції взяв пан Сергій Решетов помічник аташе з питань культури, Фонд сприяння демократії, Посольство США в Україні.
Згідно даних Transparency International Україна займає 142 місце по рівню корупції зі 175 країн. Таким чином подолання корупції в Україні є одним з першочергових завдань країни і є актуальним для Миколаївської області. Одними з найбільш корумпованих галузей є адміністративні послуги, ДАІ, доступ до державного замовлення, митні процедури та ін.
Одне з головних завдань проекту - ширше залучити громаду до антикорупційної діяльності, що в свою чергу позитивно відобразиться на зниженні рівня корупції в Миколаївській області.

Проект буде реалізований протягом серпня-жовтня 2015 року в двох напрямках:


1. Знайомство громадян з антикорупційним законодавством України через передачу «Такий закон», яка буде створена у співпраці з Головним управлінням юстиції в Миколаївській області.


2. Тематичні дискусії в рамках ток-шоу «Телевізійний прес-клуб». Під час дискусії планується обговорити 10 актуальних тем: Аналіз антикорупційного пакету законів України; Громадський контроль як протидія корупції; Роль медіа у подоланні корупції в Україні; Реформування системи освіти як механізм подолання корупції в галузі; Шляхи подолання корупції під час надання адміністративних послуг; Вплив відкриття реєстрів землі на подолання корупції в земельній галузі; Вплив антикорупційних законів та реформування правоохоронної системи на подолання корупції в правоохоронній галузі; Вплив реформування українського законодавства на подолання корупції в галузі підприємництва та бізнесу; Реформування системи охорони здоров’я як механізм подолання корупції в галузі; Наближення українського законодавства про державні закупівлі до європейських норм як механізм подолання корупції в державних закупівлях.

До участі у дискусіях запрошені представники місцевої влади та органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, політики, державні службовці, депутати різних рівнів, юристи, представники громадських організацій та журналісти.

14 серпня в 18:00 за київським часом на телеканалі ТАК-ТV перший прес-клуб з антикорупційною темою. Вмикайте!


Немає коментарів: