четвер, 5 березня 2015 р.

Музи й АТО


Колежанка що приїхала зі Львівщіни подарувала бібліотеці Коледжу преси та телебачення збірку поезій. "Осінь у камуфляжі" під упорядкуванням Таісіі Цібульськоі вийшла друком наприкінці буремного минулого року у Кременчуці. Поети з різних куточків України намагаються по гарячих спогадах дослідити що трапилось з нами.
Сталась революція. Митець відчуває всі коливання, а коли такий зсув свідомості трапився - римовані рядки стають свідками змін. Вчитався. У віршах - горе, сум, гордість та надія. Світ змінився. Відкрилось багато прихованих Я. Надія є. Зупинятись, втомлюватись - не можна.
Хто сказав що література - архаїчна річ? Барометр і 2 сторіччя тому підказував погоду, відміряв тиск. Поєти - найчутливіші люди, які не дають громаді заблукати. Читаємо їх, вловлюємо натяки - шукаємо шлях.

"Осінь в камуфляжі" - поетична збірка авторів з різних земель України які осмислюють як бути далі. Серед тридцяти одного автора Маріанна Задорожна, Світлана Костюк, Лариса Омельченко, Тетяна П’янкова,Віталія Савченко, Галина Фесюк, Тетяна Череп-Пероганич, Людмила Яцура. Багато з них вперше друкувались. Один автор, Олександр Куліда із села Стара Басань, що на Чернігівщині, нині перебуває на службі в українській армії в зоні АТО. Гроші на видання збирали самі. Хто казав що гармати чути, коли вірші складають?

Кажуть, що коли збірка потрапила в зону АТО, читачі в камуфляжі відчули потребу в своіх діях.


В.Ніколаєв.


Немає коментарів: