вівторок, 10 червня 2014 р.

ІРРП запустив сайт проти сексизму


Наприкінці травня Інститут розвитку регіональної преси представив колегам-медійникам новий продукт — ресурс www.povaha.org.ua. Цей сайт поєднує в собі елементи інформаційної кампанії та медіа. Його мета — викривати випадки сексизму та роз’яснювати неприпустимість цього явища в політиці та СМІ. Співробітники ІРРП, журналісти, які залучені до роботи сайту, а також партнери цього проекту сайту вважають, що врешті-решт це призведе до більш збалансованого представництва жінок у владі та на високих позиціях в усіх сферах українського суспільства.

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» підтримує веб-сайт в рамках проекту «Україна: просування жінок в якості політичних лідерів» Національного демократичного інституту міжнародних відносин (США) за фінансової підтримки Уряду Швеції.

«Повага» — це кампанія проти проявів сексизму в ЗМІ щодо жінок, – розповідають засновники сайту в рубриці «Про нас». – Чому ми вирішили боротися саме з цією проблемою, і чи існує вона взагалі? Шкода, якої завдають коментарі та висловлювання, спрямовані на приниження політиків саме за ознакою статі, – це втрачена довіра виборців, і як наслідок – половина населення країни не має свого представництва у владі.

Ми за те, щоб усі були в рівних умовах і грали за одними правилами, щоб образливі репортажі та їх автори не залишались і надалі нормою української журналістики, а стали би предметом громадського обговорення і врешті зникли як явище.»


Немає коментарів: