середу, 7 травня 2014 р.

Пакет реанімаційних реформ презентують

8 травня у Миколаєві відбудеться презентація та фахове обговорення нагальних реформ для країни, ініційоване громадсько-експертною законодавчою ініціативою «Реанімаційний Пакет Реформ».
Серія зустрічей високого рівня у регіонах країни має на меті досягнення нового суспільного консенсусу: це спроба домовитися про те, як суспільство може вирішувати політичну та економічну кризу шляхом реформ, що повинні бути прийняті Парламентом, схвалені елітами по всій країні та імплементовані Урядом.
Результатом зустрічей стане домовленість між елітами – політичними, бізнесовими та громадянським суспільством – про пріоритетні реформи, механізми включення еліт до просування законів, що мають вирішити проблеми Півдня та Сходу.
Під час зустрічі експерти та гості спілкуватимуться на теми:
- «Нагальні реформи для України: чого ми досягли і що попереду?» – за участі співкоординатора РПР Ганни ГОПКО;
- «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування» за участі Юрія ГАНУЩАКА, радника віце-прем’єр-міністра В. Гройсмана;
- «Свобода слова, зміни у доступі до публічної інформації та нові вимоги до прозорості органів влади» за участі журналістки та громадської активістки Наталі СОКОЛЕНКО;
- «Перезавантаження судової системи» за участі експерта з питань судової реформи Еліни ШИШКІНОЇ.
Зустріч відбудеться 8 травня, об 11:00 у конференц-залі готелю «Александровский», за адресою: вул. Нікольська, 25.
Додаткова інформація щодо заходу – за тел. 066-569-2098, Вадим Міський.
Для спільного обговорення цих нагальних питань ми раді запросити депутатів обласної та міської рад, державних службовців, представників політичних партій, громадських організацій, бізнесу та засобів масової інформації.
Реанімаційний пакет реформ – законодавча ініціатива, що об’єднала понад 150 експертів із громадських організацій, аналітичних центрів та бізнесу. Започаткований у лютому 2014 року, реанімаційний пакет реформ виробив бачення необхідних для країни реформ та працює над прийняття їх парламентом, а також проводить роз’яснювальну діяльність для суспільства. Наразі ухвалені вже декілька законопроектів з пакету РПР, зокрема Закон про доступ до публічної інформації, Закон про державні закупівлі, Закон про відновлення довіри до судової системи (Люстрацію суддів), новий Закон про освіту та Закон про суспільне мовлення.


Немає коментарів: