вівторок, 6 травня 2014 р.

Будь-які перемовини лише слугуватимуть досягненню Кремлем поставленихцілей




Будь-які перемовини, точніше їх імітація з боку країни-агресора, яка проводить активну фазу прихованої війни та вкрай зацікавлена у її продовженні, лише слугуватимуть досягненню Кремлем поставлених цілей та послабленню позицій нашої країни.

Експерти організації дипломатів “Майдан закордонних справ” розповсюдили заяву щодо можливого проведення нової зустрічі у форматі Україна-ЄС-США-РФ у Женеві.
В заяві зазначено, що не зважаючи на те, що оприлюднена 17 квітня 2014 року за результатами зустрічі міністрів закордонних справ України, США, РФ та ЄС угода враховує усі вимоги Російської Федерації, остання не виконала жодного із взятих на себе зобов’язань. Дипломати рекомендують українському зовнішньополітичному відомству зосередити свою увагу та усі наявні дипломатичні ресурси на подальшому залученні наших стратегічних партнерів США та ЄС до посилення міжнародної ізоляції РФ, запровадження щодо неї більш жорстких санкцій, а також суттєвого (в рази) збільшення допомоги Києву з боку міжнародної спільноти у посиленні обороноздатності держави, запровадженні ефективної боротьби з корупцією,

досягненні макроекономічної стабільності тощо.
З тексту заяви: “Розгорнута Російською Федерацією проти України війна може бути припинена лише в трьох випадках: досягнення агресором поставленої мети, значний успіх у проведенні українськими спецслужбами антитерористичної операції або примушення Сполученими Штатами та Європейським Союзом В.Путіна припинити війну під загрозою суттєвих втрат як політико-економічного, так й військового характеру. Отже, будь-які перемовини, точніше їх імітація з боку країни-агресора, яка проводить активну фазу прихованої війни та вкрай зацікавлена у її продовженні, при цьому не відкидаючи можливості початку її відкритої стадії, лише слугуватимуть досягненню Кремлем поставлених цілей та послабленню позицій нашої країни.
Свідченням недієздатності дипломатичних каналів під час війни слугує й той факт, що жодних позитивних результатів не досягли активні контакти по лінії США-РФ, ФРН-РФ та ЄС-РФ. Отже, ймовірна участь української сторони у нових чотиристоронніх переговорах на рівні глав зовнішньополітичних відомств не лише не сприятиме врегулюванню ситуації, а й навпаки – може стати причиною подальших поступок на користь агресору. При цьому не зайво нагадати, що російська сторона не визнає та не має наміру визнавати легітимність української влади.”
Повний текст ЗАЯВИ «Майдану закордонних справ» щодо можливого проведення нової зустрічі у форматі Україна-ЄС-США-РФ у Женеві” БФ "Майдан закордонних справ


Немає коментарів: