середу, 23 жовтня 2013 р.

В МДЦ «АРТЕК» ВІДКРИЛАСЬ ЮНКОРІВСЬКА ЗМІНА

Вперше в історії незалежності України 145 кращих юнкорів України, серед яких переможці
Міжнародного конкурсу шкільних медіа, юнкорівських фестивалів та конкурсів зберуться для того, щоб обмінятися досвідом, поспілкуватися з фахівцями медійної галузі та, звичайно, отримати масу яскравих емоцій та корисної інформації.
Олег Наливайко, голова Національної спілки журналістів України: «Національна спілка журналістів України багато років працювала над тим, щоб відновити юнкорівську зміну. Після розпаду Радянського Союзу чомусь саме юнкорівську зміну в «Артеці» було припинено. На нашу думку, дуже важливим було поновлення зміни для юнкорів в «Артеці», адже саме цей дитячий центр протягом багатьох років був іноватором у підходах дитячого виховання».
Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа: «Мені дуже приємно, що та робота, яку Національна спілка багато років проводила в напрямку відновлення юнкорівської зміни в «Артеку», завершилася результатом. З 1997 року Коледж преси та телебачення поступово робив кроки в напрямку розвитку юнкорівського руху та розвитку шкільних медіа в України. До цієї роботи приєдналася і Національна спілка журналістів України та Національна академія педагогічних наук України. Нам вдалося значно розвинути шкільні медіа в Україні, залучити до підтримки цього руху Президента України, Уряд та Верховну Раду України, численні Посольства та міжнародні організації. Результат, який дав Міжнародний конкурс шкільних медіа – тисячі конкурсних робіт з десяти країни світу, безумовно мав вплив на рішення щодо запровадження юнкорівської зміни в МДЦ «Артек». Тож, завдяки наполегливій праці Національної спілки журналістів України, очільників держави, завдяки активним керівникам юнкорівських груп та активності самих юнкорів, 23 жовтня 145 кращих юнкорів країни розпочнуть юнкорівську зміну. Ми маємо надію, що ця зміна стане традиційною для Артеку і щороку кращі юнкори України, а може й інших країн зможуть збиратися для цікавих зустрічей, для отримання нових знань та навичок в найкращому Міжнародному дитячому центрі «Артек». Крім того, зараз дуже важливим є підтримка юнкорівської зміни з боку колег-журналістів. Адже саме ми в першу чергу повинні бути зацікавлені в популяризації нашої медійної галузі серед молоді і саме ми повинні бути зацікавлені в тому, щоб до нашої галузі приходили якомога більш підготовлені молоді журналісти, яки вже пройшли школу юнкорівських медіа».





Старт юнкорівської зміни в Артеці відбудеться 23 жовтня. Участь в ньому візьме секретар НСЖУ, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа Гліб Головченко.

А вже 27 жовтня з кращими юнкорами країни зустрінеться голова Національної спілки журналістів України О.І. Наливайко. Під час зустрічі з юнкорами Олег Наливайко розповість про найбільш проблемні питання дорослої журналістики та відповість на всі запитання юнкорів.



Немає коментарів: