пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

«Яка міська рада найвідкритіша? Результати вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування»

Громадська організація «Агентство економічного розвитку» проведе прес-конференцію, присвячену презентації результатів Всеукраїнського вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування. Захід відбудеться 1 жовтня об 14 годині в прес-центрі Коледжу преси та телебачення.
Журналісти матимуть нагоди дізнатися, яка рада таки найпублічніша в Україні – Миколаївська, Донецька, чи може Одеська?
Протягом останніх чотирьох місяців представники Агентства економічного розвитку аналізували рівень відкритості, прозорості та підзвітності Миколаївської міської ради, а саме – трьох основних субєктів місцевого самоврядування – в.о. міського голови, виконавчих органів та депутатів. Аналітики Агентства опрацьовували відповіді на запити, контент офіційних веб-сайтів та друкованих видань ради, а також безпосередньо спостерігали за роботою муніципалітету. Загалом «публічність» вимірювалася на основі 200 показників, які пізніше узагальнювалися відповідно до спеціально розробленої методології.
Крім того, зважаючи на всеукраїнський масштаб вимірювання, було складено рейтинг міст(обласних центрів), де проводилися заміри щодо рівня відкритості й прозорості функціонування органів місцевого самоврядування. Результати дослідження дозволили оцінити і порівняти в цілому публічність муніципалітетів, а також сформувати окремий рейтинг публічності міських голів, виконавчих органів та депутатського корпусу.
Тож, під час заходу журналісти матимуть нагоди дізнатися, яка рада таки найпублічніша в Україні – Миколаївська, Донецька, чи може Одеська? Про це розкажуть:
-
- Аверков Сергій, - голова правління ВМГО «Агентство економічного розвитку»
-
- Ревебцов Олександр – аналітик Агентства, координатор проекту «Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування» в Миколаївській області.
Акредитація журналістів до 16.00 30 вересня за номером 0512-50-00-30, 050-493-33-19 – Тетяна Денисенко
Довідково:
Порівняльне дослідження здійснюється незалежними експертами Мережі партнерів з вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування, яка ініційована Львівською командою Громадянської мережі ОПОРА. Загалом цього року кампанія вимірювання охопила 11 обласних центрів: Донецьк, Івано-Франківськ, Луганськ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Рівне, Черкаси, Чернігів та Ужгород. З 2014 року вимірювання пошириться на всі обласні центри України.
Проект реалізовується Львівським представництвом «Громадянської мережі ОПОРА»
Проект здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу


Немає коментарів: