вівторок, 23 квітня 2013 р.

Бізнес втрачає до 27 млрд. грн. в рік від зупинок підприємств

Бізнес втрачає до 27 млрд. грн. в рік від зупинок підприємств контролюючими органами. Про це заступник Голови Ради Федерації роботодавців України, куратор проекту «Національний реєстр контролюючих органів» Олексій Мірошниченко заявив під час сьогоднішнього прямого ефіру на радіо «Ера» у програмі "Виміри життя. Економіка".
Федерація роботодавців України склала реєстр органів, які можуть перевірити будь-яке підприємство. Всього їх 70. При цьому 44 з них мають право зупинити роботу бізнесу”, - наголосив під час ефіру Олексій Мірошниченко. Вінвідзначив, що справа не просто в кількості контролюючих органів. Адже, у тій же Росії налічується 100
контролюючих органів. “Бізнес більше непокоять інші цифри, які ми побачили під час складання Національного реєстру. Однією з таких загрозливих для інвестиційної привабливості України і свободи ведення бізнесу в нашій країні є кількість органів, які можуть зупиняти або призупиняти роботу бізнесу”, - сказав Олексій Мірошниченко.
Заступник Голови Ради ФРУ навів статистику втрат від таких зупинок для представників малого, середнього та великого бізнесу. “Якщо, наприклад, зупиняється робота ресторану, то він за день простою втрачає близько 15 тис. грн.Перукарня за такої обставини втрачає близько 1000 грн. за день. А у представників великого бізнесу ці цифри будуть набагато вищими. Хлібокомбінат втрачає від 100 до 225 тис. грн., а металургійний комбінат - до 4 млн. грн. за один день”, - відзначив Олексій Мірошниченко.
Заступник Голови Ради ФРУ зазначив, що однією із головних задач для Федерації роботодавців України після складання Національного реєстру контролюючих органів є сприяння тому, аби без рішення суду жодна державна установа не мала права зупиняти або призупиняти роботу бізнесу в Україні.
Довідка.
Федерація роботодавців України 16 квітня 2013 року презентувала Національний реєстр контролюючих органів, які мають право проводити перевіркипідприємств. Роботу над Національним реєстром контролюючих органів ФРУ розпочала у вересні 2012 року.
Реєстр представлений у вільному доступі на сайті reestr.fru.org.ua.



Немає коментарів: