середу, 6 лютого 2013 р.

Єврокомісія оголосила конкурс проектів у рамках Erasmus Mundu


SЄвропейська Комісія оголосила конкурс проектів у рамках освітньої програми Erasmus Mundus II. Загальний бюджет конкурсу – понад 194 млн. євро. З них 70,695 млн. євро передбачено на проекти у країнах південного і східного вимірів Європейського інструменту сусідства і партнерства. Їхня реалізація здійснюватиметься у рамках програми Партнерство Erasmus Mundus.
Підтримка надаватиметься проектам, що впроваджуватимуться у рамках двох із трьох пріоритетних напрямів діяльності програми Erasmus Mundus.
Перший напрям (Action 2) має на меті розвивати структуровану співпрацю між вищими навчальними закладами Європи та інших країн. У такий спосіб проект повинен сприяти мобільності студентів (бакалаврів і магістрів), докторантів, дослідників, наукових співробітників, адміністративно-господарського персоналу.
На реалізацію проектів у рамках цього напряму в країнах-учасницях Східного партнерства (Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні) передбачено 29,385 млн. євро.
У рамках другого (Action 3) напряму підтримку отримають проекти, які сприятимуть розвитку європейської вищої освіти за допомогою підвищення її привабливості, іміджу, впізнаваності та доступності. Перевага надаватиметься ініціативам, які зорієнтовані на розвиток вищої освіти у певних географічних зонах, зокрема у східних та південних країнах-сусідах ЄС.

Загальний бюджет, призначений для співфінансування проектів у рамках цього напряму, складає 2 млн. євро.
Вищі навчальні заклади країн Європейського інструменту сусідства і партнерства допускаються до участі у конкурсі як повноправні партнери у проектах Erasmus Mundus. Однак заявки на участь мають подавати заклади з країн-членів ЄС (партнерів для подання заявки можна знайти за цим посиланням).

Останній термін подачі заявок за обома напрямами – 15 квітня.


Немає коментарів: