суботу, 17 листопада 2012 р.

Ні ліповим репортерам

Національна спілка журналістів України оголошує кампанію громадського осуду редакцій ЗМІ, які під час виборів видавали журналістські посвідчення стороннім особам.
Практика масової видачі редакційних посвідчень є ганебною та дискредитує сучасну українську журналістику, рівень довіри до якої і так є вкрай тривожним.
Норма виборчого законодавства, яка покликана забезпечити право на виконання професійних журналістських обов’язків, останнім часом активно дискредитується виборчими штабами. Особи, які не мають відношення до журналістики, користуються тимчасовими редакційними посвідченнями щоб перебувати на виборчих дільницях і округах, та заважати нормальним умовам праці комісій.
Прикро, що уможливлюють таку практику і наші колеги – редактори ЗМІ, які йдуть на масову видачу посвідчень особам, що далекі від журналістики.
НСЖУ засуджує як дії штабів, що під видом журналістів організовують перебування на дільницях своїх активістів, так і позицію ЗМІ, що сприяють їм у цьому.

Звертаємось до справжніх журналістів, до громадських активістів, експертів, представників політичних сил та окремих кандидатів, членів виборчих комісій з проханням повідомити НСЖУ про факти користування в ході виборів сумнівними редакційними посвідченнями. Зокрема, зазначити назви ЗМІ, які видали документи журналістам.

Перелік ЗМІ, які сприяли брудним виборчим технологіям, буде оприлюднено на сайті НСЖУ та серед медіа України.

Інформація приймається за телефоном 234-21-02 та електронну адресу oblik@nsju.org


Немає коментарів: