вівторок, 21 лютого 2012 р.

В Херсоне помнят самого диковинного местного иностранца

Скайп-спілкування з авторкою книги "Цей дивний містер Говард" британською письменницею Тессою Вест стало "родзинкою" Говардських читань, що пройшли у минулий четвер у Херсоні.
У межах Говардських читань відбулася презентація тематичної екскурсії, лунали вірші, демонструвалися архівні документи, дослідницькі роботи краєзнавців. А родзинкою заходу стало скайп-спілкування з авторкою книги "Цей дивний містер Говард" британською письменницею Тессою Вест. Крім того, учасники читань (а це депутати міської ради, підприємці, педагоги, студенти, члени пошукових гуртків та ін.) мали можливість першими побачити книгу Тесси Вест "Цей дивний містер Говард".
Увага Т. Вест до Джона Говарда не випадкова. За освітою вона педагог, але 15 років пропрацювала у в'язницях з підлітками і дорослими, у тому числі вчителькою та завідувачем відділу освіти у в'язницях. "Як і Джон Говард, я згодна з тим, що коли ми більше уваги приділятимемо людям у в'язницях, то злочинність зменшуватиметься. Ці люди самі по собі ставатимуть кращими", - заявила британська письменниця під час відвідання Херсона у вересні 2010 року.
Джон Говард (1726 - 1790 р.р.) - відомий англійський філантроп, юрист, реформатор тюремної системи, дослідник масових інфекційних захворювань у Європі. Херсон став останнім містом на його життєвому шляху. Джон Говард приїхав сюди у жовтні 1789 року, опікувався місцевими лікарнями та в'язницею, лікував хворих і помер тут від тифу у січні 1790 року.
Джерело:
http://khersonregionguide.com/ua/news/skajjp-obshhenie-s-britanskojj-avtorom-knigi-ehtot-udivitelnyjj-mister-govard-stalo-izyuminkojj-chte


Немає коментарів: