четвер, 14 квітня 2011 р.

Поки одні смітять iнщі прибирають


16 квітня об 11.00 в районі "Бомбардира" стартує акція по очищенню Намиву від сміття в рамках Всеукраїнської акції прибирання «Зробимо Україну чистою». На захід запрошуються жителі мікрайону і всі бажаючі. Прибирання проходитиме вздовж берегової лінії Намиву.
Акція проходитиме у всіх районах міста і налічує близько 10 точок.
В організації заходу беруть участь громадські організації міста, активісти, студентство та ініціативні групи. Участь у акції проходить на добровільних засад.
Час: реєстрація волонтерів о 10.30 16 квітня., початок об 11.00.
Цього дня з 11 до 14 години тисячі людей в усіх областях України разом очистять від сміття парки та сквери. Це вже зробили в Естонії й Латвії, Словенії й Румунії.
Довідково про акцію:

Акція проходить в Україні в рамках міжнародної ініціативи “Let’s Do It, World!”

Все почалось з Естонії, коли в 2007-2008 роках еко-активісти почали пошук економного і швидкого очищення країни від сміття. Варіантом цьому стало об'єднання великої кількості активістів, громадських організації, влади, комерційних структур, медіа та звичайних громадян. 3 травня 2008 року на прибирання вийшло 50.000 волонтерів, які прибрали 100.000 т відходів.

Далі цю ініціативу взяли Литва, Латвія, Португалія, Словенія.

В Україні вже проводились проекти з такою задумкою, але меншого масштабу. 5 червня та 25 вересня 2010 року пройшов проект «Зробимо Київ чистим!». Мета проекту: докорінно змінити ставлення українських громадян до життєвого простору.
Бачення: Залучаємо людей до дій з покращення довкілля, шляхом проведення зустрічей та спільної організації масштабної акції очищення України від сміття.


Координатор по Намиву : Волинець Анастасія
(Миколаївський обласний осередок «Демократичний Альянс»)


Немає коментарів: