вівторок, 21 травня 2024 р.

Ветерани та зірки шоу-бізнесу разом зіграли у благодійному матчі з баскетболу



Благодійний матч з баскетболу відбувся у Києві 18 травня. Участь у змаганнях взяли ветерани, чинні військові та зірки українського шоу-бізнесу. Дві команди — “Відважні мамби” та “Орли помсти” — грали, щоб зібрати кошти на FPV-дрони Sting для 3 ОШБР, екіпажу "Вітролом".

Організували захід Український ветеранський фонд спільно з ФК “Локомотив”.

“Своєю участю у заході такого рівня ветерани не лише допомагають закрити важливий збір, а й просувають важливу місію, вкотре привертаючи суспільну увагу до реабілітації захисників та захисниць через спорт. Повернення до цивільного життя через спорт — найкраща світова практика, яку варто застосовувати на різних рівнях: від невеличких сіл до мегаполісів. Адже навіть якщо у вашій команді буде один ветеран, а решта цивільні — це все одно найкраща підтримка й залучення захисника чи захисниці до життя в громаді”, — говорить Руслана Величко-Трифонюк.

Як зазначив командир підрозділу “Терра” 3 ОШБР Микола “Абдула” Волохов, зараз непростий час для України, дуже великий виклик — харківський фронт, де росіяни намагаються зламати нашу лінію оборони, закумулювавши дуже велику кількість ресурсу.

“Але ми стоїмо, ми тримаємо оборону. Зокрема тримає там оборону один із розрахунків дронів-камікадзе Третьої окремої штурмової бригади “Вітролом”. І саме зараз відбувається збір на FPV-дрони для цього розрахунку — збирають 400 тисяч гривень на 20 дронів. 20 дронів — це один день бою в тих умовах, які зараз є на Харківщині. Тому донатьте! Я вірю, що це все закінчиться перемогою. Сотні й тисячі людей на фронті вірять у це і докладають максимум зусиль. Докладіть зусиль і ви”, — звернувся до глядачів Абдула.


Гімн України заспівала Інеса Грицаєнко, акомпанував їй військовий та скрипаль, амбасадор Українського ветеранського фонду Мойсей Бондаренко.

“Я дуже рада, що грали як військовослужбовці, так і зірки шоу-бізнесу, інфлюенсери, ветерани. Це показує, що ми — єдине суспільство. І я вдячна вам, що на десятий рік війни ви розумієте, що ваші донати, ваша невипита кава — це ваші збережені життя. Тому донатьте і підтримуйте не просто нашу армію, а себе, бережіть свої життя своїми донатами”, — закликала виконуюча обовʼязки виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко, відкриваючи матч.

У благодійному матчі взяли участь: військові та ветерани Євгеній Омельчук, Наталя Міщенко, Роман Слободянюк, Олександр Морозов, Ігор Троян, зіркові учасники та інфлюенсери Влад Хільченко (Однією Правою), Ветерани Космічних Військ, Вася Байдак, Іван Люлєнов, Отой, Макс Леонов, Роман Міщеряков, Ігор Ласточкін , Андрій Бєдняков, Марк Куцевалов, Сергій Середа, Дмитро Каднай, Міла Єрємєєва та інші. Ведучими трансляції були Слава Дьомін, Лєра Товстолєс і Кирило Ганін.

Захід став можливим завдяки зусиллям титульного партнера NOVUS, головного медіапартнера MEGOGO, а також Citrus.ua, Flames Coffee Roasters, Медичної служби НМП України, Prisma та Моршинської.

Переглянути матч можна на YouTube за посиланням — https://www.youtube.com/live/TPSMNVkRecE?si=fHAKn9pefmUIoxHJ 



Немає коментарів: