понеділок, 13 травня 2024 р.

Відкриваючи складники культурного шару



Добре, що й під час війни громадський сектор по містах України не полишає просвітництво. Так в Одесі відомий архітектор Миколай Чепелев, провів відкриту лекцію за проєктом “Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси”, що реалізується місцевим ГО "Піксельовані Реальності" у співпраці з Департаментом культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Ця дискусія “Культурна спадщина “валіза без ручки” чи капітал нації?” - відкриває цикл просвітницьких заходів, про різні аспекти культурного середовища приморського міста. 

Цього разу мова йшла про обмеження, та перспективи які з'явились у центру міста Одеси та мешканців району Французького бульвару через "потрапляння" в охоронний список UNESCO. 



Видається, що тепер конче потрібно до кінця року ще створити та оформити план управління цією територією, щоб не “погоджувати” кожний котлован в Парижі (де знаходиться штаб-квартира цієї підструктури ООН).

Спрощення багатьма ситуації "потрапляння" Одеси до охоронних списків міжнародної структури було обумовлено саме необізнаності в місії UNESCO. Добре що на захід завітали місцеві журналісти, які висвітлюють тему. Архітектурний кластер чомусь "прогуляв". Представники місцевої влади більш-менше об'єктивно оцінювали сьогоднішнє становище й завдання, які стоять перед менеджментом місцевого самоврядування, для плідного використання ЮНЕСКО. Діло за малим: прокомунікувати дієво для підприємців та інвесторів культурну візію міста на березі Чорного моря.

С.Лиманов. 

Фото надане організаторами.

ОСВІТНІЙ КУРС ПРО МІСТО – офлайн програма лекцій про сучасні уявлення про Одесу в рамках проєкту підтримки нестоличних міст EU4Culture за фінансуванням Євросоюзу.

#EU4Culture




Немає коментарів: