понеділок, 22 квітня 2024 р.

В Одесі взялись за нову культурну карту




Культурний процес потребує постійного осучаснення змісту. Практика воєнного часу свідчить що навіть культурні заклади мають виробляти нові  методи та засоби культурно-просвітницької роботи. Не можна ворога влучно бити, використовуючи наративи та айдентику минулих часів.

Одеський проєкт “Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси”, що реалізується ГО Піксельовані Реальності у співпраці з Департаментом культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, а фінансується Європейським Союзом в рамках EU4Culture днями проводили стратегічну сесію “Культурний розвиток Одеси".



Цілий день культурні дієвці Одеси та керівники комунальних закладів культури міста ділились в малих та загальних групах власними ідеями та пропозиціями. Голосно обговорювали матеріали соціологічного дослідження містян щодо користування культурними послугами, яке було зроблено на початку проєкту.



Кожного та кожну дієвця культури “підбурювала” небайдужість до якості культурної палітри Одеси, тому активність часом зашкалювала. Тривоги в той день були, але зручне для таких часів приміщення, яке було обрано влучно, дало можливість успішно провести “мозковий штурм”.






Крайній раз схожий документ в Одесі, як й у Миколаєві робили ще до революції гідності. Час не тільки сплив, але докорінно змінилась соціально-політична ситуація в країні. Повномасштабне вторгнення та декілька мільйонів людей, що змінили своє місце проживання, потребують від закладів культури та культурного продукту - нових образів, слів, а у деяких містах - мови. Тому вкрай своєчасно, що одеські громадські активісти, разом з міськими управлінцями культури спромоглись почати разом працювати в тому напрямку.


Будемо надалі інформувати як цей важливий для містян проєкт відбувається. Зайво\ інформації, як відомо не буває.
С.Лиманов. 
Фото В.Богатирьова, та міського управління культури. 



Немає коментарів: