середу, 24 квітня 2024 р.

Посол Німеччини на Миколаївщині вивчав проєкт розмінування




Днями Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Миколаївщину, щоб ознайомитися з проєктами розмінування, які реалізуються за підтримки МЗС Німеччини.


Данська рада у справах біженців (DRC) провела демонстрацію машини для розмінування. Це перша машина такого типу, яку організація починає використовувати в Україні. Машина серії GCS-200 керується дистанційно і може очищати до 12 000 м² на день, що в 200 разів більше, ніж група саперів, яка очищає близько 60 м² на день.


Представники HALO Trust наочно продемонстрували, як працюють демінери. HALO Trust фокусується головним чином на гуманітарному розмінуванні та розмінуванні боєприпасів і є найбільшою громадською організацією у цій сфері у світі. Основна увага зосереджена на вдосконаленні та вивченні ситуації на місцях та підтримці державних установ (SESU), у тому числі шляхом проведення тренінгів та виставок. Посол Мартін Єґер також взяв участь у тренінгу.




«Кожен крок вперед у розмінуванні території – це крок до більшої безпеки, крок до відновлення нормального і мирного життя. Я пишаюся тим, що Німеччина робить такий значний внесок у розмінування забруднених земель в Україні. Ми робимо це у тісній співпраці з українським урядом та за надзвичайної підтримки наших міжнародних партнерів», – Посол Єґер.




Німеччина є одним з найбільших двосторонніх донорів у сфері гуманітарного розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів в Україні.


Пам‘ятайте, що мінна безпека є надважливою, тож пильнуйте, бережіть себе та своїх рідних!


Danish Refugee Council

The HALO Trust Ukraine


Немає коментарів: