вівторок, 23 квітня 2024 р.

Хакатон Одеської політехніки вразив корисними розробками




17-19 квітня в Одесі відбувся щорічний Хакатон «Fresh AIR» від Інституту Штучного Інтелекту та Робототехніки Національного університету "Одеська політехніка" та Odesa IT Family за підтримки генерального спонсора Akkerman. ІТ-захід зібрав студентів та випускників з Одеської області та інших регіонів України, які презентували свої проєкти по розробці соціально-направлених цифрових продуктів.
Цього року у конкурсі прийняли участь більше 20 команд різних навчальних закладів з проєктами, присвяченими пошуку інноваційних рішень для відбудови і розвитку країни та бізнесу.


Журі конкурсу очолив кандидат технічних наук, директор Михайло Лобачев від Інституту штучного інтелекту та робототехніки Національного університету «Одеська політехніка». На урочистому нагородженні переможців та учасників привітали:

перший заступник голови Одеської облради Одещини Олег Радковський;

перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олександр Харлов;

начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської обласної державної адміністрації Станіслав  Ніколайчук ;

директор ТОВ "АККЕРМАН СОЛЮШНС УКРАЇНА" Thomas Sillesen;

CEO Odesa IT Family Катерина Соловей;

очільник благодійного фонду «Шляхетна справа» Сергій Шутов;

доцент Кафедри публічного управління та регіоналістики Інституту публічної служби та управління Андрій Крупник;

керівник південного регіону компанії EPAM Systems Сергій Геращук

доктор технічних наук, директор Інституту комп'ютерних систем Світлана Антощук.

Найкращі команди «Fresh AIR» отримали за свої розробки призи та подарунки від наших партнерів: компаній Capgemini Engineering, DataArt, Provectus Life, EPAM та UKRSIBBANK BNP Paribas Group, комп'ютерної Академії IT STEP, Агенції регіонального розвитку Одеської області, а переможці розділили призовий фонд у розмірі 50 000 гривень:

1 місце – команда «Перимерт», Одеська політехніка, новаторська система для автоматизованого виявлення та відстеження фактів спостереження за транспортними засобами, з метою забезпечення безпеки та конфіденційності користувачів на дорозі.

2 місце – команда «KNESS», Вінницький Національний Технічний Університет, розробка нових джерел зеленої енергії для відбудови та розвитку України.

3 місце – команда «ROBO TEAM», Одеська політехніка, автономний маніпулятор (роборука) з технічним зором.



Наймолодші учасники Хакатону з Іванівської гімназії Красносільскої сільської ради Одеського району команди TouchGame та ComputerDream вразили журі та глядачів креативними розробками тактильної рукавички для комп’ютерних ігор та комп'ютерним мистецтвом та анімацією.

Сподіваємося, в наступному році Хакатон «Fresh AIR» знову збере разом талановиту молодь України вже в мирний час!




Немає коментарів: