вівторок, 9 квітня 2024 р.

На Одеській кіностудії запускають знімання фільму «Режисер» про Довженко

Пресконференція з приводу запуску виробництва кінофільму "Режисер"

Нарешті вітчизняні майстри кінематографа "дістались" постаті класика. В Одесі оголошено про початок виробництва у квітні нового кінофільму «Режисер». Добре що є яскравий роман одного з творців дива українського "Голлівуду на Чорному морі" Юрія Яновського - "Майстер корабля". Багаторічний біограф Довженко С.Тримбач один з авторів сценарію, каже що багато років мешкав у київській квартирі Яновського, то знайомий з духом майстра.

Режисером-постановником фільму обрано Костянтина Коновалова, який десять років тому зняв документалку про метра. Креативним продюсером буде Андрій Дончик. Оператор-постановник: Володимир Гуєвський.

Андрій Осіпов – генеральний продюсер фільму, голова правління Одеської кіностудії.

В команди немає шансу зробити погану стрічку. Бо сюжет - про людські почуття 3-х молодих

людей. Декорацією буде сама Одеса, тому місцевих кличуть у масовку прямо завтра. Обіцяють й загадкового злодія. Тодішнього директора кіностудії, революційного матроса, на прізвище Нечеса, має зіграти Богдан Бенюк. Хто зіграє кохану балерину, на ім'я Іда - поки таємниця.

Фільм буде не банальним байопіком, біографією, а скоріше історією як режисер Сашко, що тільки знімає свою першу картину й закохується.

Він так почав тут у 1926 році знімати кіно, що став живим класиком, якого надалі й цитували в різних кінокультурах, й агітпроп до самої смерті нікуди не відпускав.

Дуже добре, що робота над фільмом у воєнний час збіглась з доланням одного з усталених мітів Одеси, про кінематографічну Мекку.  Якщо автори це врахують, а не спробують радянську легенду про ВУФКУ знову поексплуатувати, може й з'явиться кіно яке буде цікаво дивитись. 

Ну й не забуваємо про пресу фільму, бо якщо за старою звичкою критика почнеться тільки після виробництва, то результат можна сьогодні передбачити.

В.Головченко.



Немає коментарів: