понеділок, 4 березня 2024 р.

Меморіальний музей Голокосту у Вашингтоні придбав унікальний архів інтерв'ю євреїв що вижили




Наприкінці минулого року музей завершив придбання архіву Centropa, некомерційної організації, заснованої у Відні та Будапешті у 2000 році для збору та збереження життєвих історій літніх євреїв, переважно в Центральній та Східній Європі, повідомили на сторінках Вашингтон Пост.

Архів Centropa включає 25 000 оцифрованих сімейних фотографій і документів, а також 45 000 сторінок інтерв'ю 11 мовами. Було опитано понад 1200 осіб у 20 країнах. Нам стало відомо що історії українських євреїв також мали місце в тому архіві.
"Колекція інтерв'ю Centropa - всі 1230 з них зібрані у 20 країнах світу, а також 25 000 оцифрованих картинок та 45 000 сторінок історій - була придбана Меморіальним музеєм Голокосту Прес-релізи, за якими слідкувати. Поки USHMM тепер володіє архіву, ми в Centropa маємо ліцензію на його використання у наших фільмах, виставках та освітніх програмах." - написав лідер Centropa Едвард Сіротта


Архів не є проєктом фіксування Голокосту, а описує життя місцевих євреїв до, під час і після Другої світової війни, коли нацистська Німеччина та її союзники вбили близько 6 мільйонів євреїв.


Немає коментарів: