пʼятниця, 1 березня 2024 р.

В бундестагу ФРГ закликали не відступати перед загрозами Путіна




Захід не повинен дозволяти президенту РФ себе залякувати, вважають провідні депутати бундестагу. Ціль його загрози є порушенням підтримки України, заявили вони після послання Путіна Федеральному зібранню.

 "Це його загроза відбудеться в тому, щоб західні держави припинили підтримувати Україну . - заявив експерт зовнішньої політики, що входить до правової коаліції партії "Союз-90"/"зелені" Антон Хофрайтер (Anton Hofreiter) у четвер, 29 лютого, в інтерв'ю публікаціям медіагрупи Funke. - Ми не повинні дозволяти себе залякувати".

З аналогічною думкою після звернення Путіна з посланням Федерального зібрання виступив експерт із зовнішньої політики опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Норберт Рьоттген (Norbert Röttgen). "Буде серйозною помилкою, якщо ми зробимо загрози Путіна заслугою наших дій", - вважає він. Політик підкреслив, що таку реакцію Заходу Путін "прочитає" як слабкість, і це «побудує його до нових загроз або застосуванню сили».

Рёттген сказав, що російський президент вже отримав крайню ескалацію конфлікту. "Ядерне озброєння - для нього не варіант, тому що він лишився Китаю як найважливішого союзника", - зазначив депутат і додав, що система ядерного утримання США продовжує працювати.

У свою чергу експерт із зовнішньої політики Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПГ) Нільс Шмід (Nils Schmid) назвав нові виклики російського президента, які не заслуговують довіри. "Сьогоднішня річ Путіна в черговий раз продемонструвала особливу картину загрозливих жестів на адресу Заходу, невірних загроз застосування ядерної зброї та одночасних обіцянок масштабного збільшення соціальних витрат", - зазначив він. За словами політики, російський лідер "не має ні меншого поняття про те, яким чином він хоче досягти проголошених сьогодні внутрішньополітичних цілей ".

Раніше в той же день президент РФ загрожував "трагічними наслідками" у разі відправки іноземних військ на територію України. Обращаючись щорічним посланням до Федерального зібрання, він повідомив про наявність у РФ зброї, яка може поширювати всю територію західних країн. За його словами, заяви західних країн створюють реальну загрозу «конфлікту з використанням ядерної зброї» і «знищення цивілізацій». 
Він також звинувачував Захід у тому, що він як би «спровокував конфлікти в Україні, на Ближньому Сході та в інших регіонах світу» і готує плани «максимально ефективного» ураження РФ на її території. Крім того, Путін назвав "бредом" заяви про те, що Росія збирається напасти на Європу.

Два роки тому саме він прийняв рішення про повномасштабному вторгнення в Україну.



Немає коментарів: