середа, 28 лютого 2024 р.

«Як ми назвемо цю війну?»: Ukraїner видасть книгу-архів двох років опору українців




Видавництво Ukraїner анонсувало передпродаж хроніки двох років українського опору в повномасштабній війні під назвою «Як ми назвемо цю війну?». Книга охопить ключові події від 24.02.2022 до 24.02.2024, документальні фото, мапи бойових дій, ілюстрації, меми та інфографіки, а кожен місяць подієвої хроніки завершать тексти українських інтелектуалів, які є реакцією на актуальні новини чи настрої.




Книга «Як ми назвемо цю війну?» є своєрідним зліпком історії в момент її творення. Вона народилася з прагнення команди Ukraїner писати власну історію вже, шукати слова для опису спільного досвіду й розповідати світові про повномасштабну війну з Росією з погляду українців. У ній ідеться про фронт і тил, взаємну допомогу, міжнародну підтримку, культуру та гумор — про різні виміри життя українського суспільства у час війни.


Відкриватимуть видання тексти про передумови нападу Росії на Україну від Ukraїner та історика Ігоря Кромфа, у яких мовою фактів пояснено, чому агресія Росії проти України триває не два і не десять років, а значно довше. Ця книжка фіксує поточну, гостру фазу війни, щодо назви якої суспільство ще не домовилось. Вписує її в ширший контекст і показує, як українці чинять спротив, волонтерять, дістають міжнародну підтримку, переживають спільні трагедії і здобутки в той час, як боротьба триває.


➖ Як ми назвемо цю війну? Наша книжка не має на це відповіді. У ній взагалі немає відповідей, але є чіткі, іноді невиправно болісні факти. Ми зафіксували правду, що допоможе осмислити й означити те, що з нами відбувається.

- Віталій Побережний, упорядник книжки «Як ми назвемо цю війну?»



Для збереження достовірності й об’єктивності інформації видавництво Ukraїner залучило до проєкту фахових консультантів: Івана Науменко, директора департаменту стратегічних ініціатив БФ «Повернись живим», та Сергія Карнаух, полковника Збройних сил України.


У книжку також вміщені 25 текстів українських інтелектуалів, в яких вони пробують осягнути нові реалії і знайти відповіді на нові чи ще непоставлені питання. Серед авторів Роман Ратушний, Оксана Забужко, Олександра Матвійчук, Артем Чех, Віталій Портников, Володимир Єрмоленко, Таміла Ташева, Олена Стяжкіна та ін.


24 лютого команда Ukraїner відкрила передзамовлення нової книжки, що дозволить усім покупцям не лише першими отримати її, але й допомогти видавництву втілити її в життя. Вихід з друку першого накладу видання очікується на початку літа 2024 року. Передзамовити книгу «Як ми назвемо цю війну?» зі знижкою 10 % можна в онлайн-крамниці Ukraїner - https://store.ukrainer.net/product/vyina-book



Про видавництво Ukraїner:

Видавництво Ukraїner прагне показати різні грані справжньої, самобутньої України. Книжки видавництва, зроблені на основі досліджень власної команди і окремих авторів, допомагають розкрити красу, особливості культури та ідентичності України для читачів з усього світу. У своїх виданнях Ukraїner висвітлює локальні ініціативи, самобутні традиції та ремесла, культурне різноманіття, а під час війни ще й незламність та опір українців. https://www.ukrainer.net/publishing/


Немає коментарів: