вівторок, 13 лютого 2024 р.

Університетська дисципліна «Антикорупція та доброчесність»: що далі?



Офіс доброчесності має амбітну мету — залучити 50 вишів до викладання антикорупційної дисципліни у наступному навчальному році.

“Ми хочемо, щоб ця дисципліна поширювалась і якомога більше ЗВО могли її запровадити. Наш амбітний план на наступний навчальний рік – 50 вишів, які викладають дисципліну. Офіс доброчесності розробляє онлайн курс для освітян, за яким вони зможуть підготуватися. 
Університети самі обиратимуть викладачів, які вестимуть цю дисципліну, однак останні повинні будуть пройти наше навчання та мати відповідний сертифікат”, – розповіла експертка Офісу доброчесності Ганна Ткаченко під час презентації підсумків пілоту.

Студенти пілоту пройшли опитування до та після вивчення курсу. За його результатами, 87% опитаних вважають дисципліну корисною.

Крім того, усі пілотні виші імплементують дисципліну у свої навчальні програми, а деякі, приміром КПІ ім. Ігоря Сікорського та НМУ ім. О.О. Богомольця, продовжують її викладання уже в поточному семестрі.

“Із вересня місяця для магістрів юридичного факультету нашого університету дисципліна “Антикорупція та доброчесність” стане обов’язковою, успіхи студентів оцінюватимемо на іспиті”, – розповів ректор Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Роман Петришин.

Щоб впровадити дисципліну “Антикорупція та доброчесність” у вашому університеті, просимо реєструватися за формою

Проєкт «Доброчесність для молоді» впроваджує ГО Антикорупційний штаб та Офіс доброчесності НАЗК за підтримки Проєкту “Підтримка громадянського суспільства та молоді” та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.



Немає коментарів: