вівторок, 30 січня 2024 р.

«Ми працюємо на перемогу !»: У Новому Бузі знову пройшла протестна акція «Гроші на ЗСУ»




27 січня в Новому Бузі відбувся пікет біля міської ради, організований групою активістів, до складу якої входять Сільвестров Юрій, Сільвестров Олександр, Мельник Сергій, Чорна Світлана та Васильєва Лідія. Вже два місяці поспіль щосуботи вони проводять протестні акції, висуваючи вимогу перераховувати кошти з бюджету на потреби ЗСУ. 
Під час акцій використовують плакати із гаслами, що висвітлюють їхню позицію.








«Ми не можемо стояти осторонь та робимо наш внесок. Наша ціль, щоб гроші йшли на ЗСУ, а не на доріжки та інше…», - говорить одна з організаторок.

Акція проходить з 10:00 до 11:00, в проміжку небайдужі підходять аби підтримати та зробити свій внесок у вигляді донату чи активного долучення до громадських ініціатив. Але є й такі, що засуджують заходи. Сільвестров Юрій зізнається, що нещодавно в правоохоронні органи надійшла заява, в якій йому висувають звинувачення у носінні військової форми та організації акцій. Важливо відзначити, що чоловік являється командиром добровольчого формування Новобузької територіальної громади та має належний документ, який і показав співробітникам поліції.

Протягом всього періоду пікетів найбільша кількість учасників становила приблизно 15 осіб, а сума 2350 гривень є найвищою, яку вдалося зібрати під час одного пікету.

«Але наша мета не збір коштів, а «достукатись» до влади», - Сільвестров Юрій.

Наразі ініціатори акцій співпрацюють із волонтерським центром "Разом ми сила", яким керує Віталій Крикун, та взаємодіють з волонтерами Володимиром та Наталією Сухоруковими. Зібрані фінанси передаються їм для закупівлі необхідного обладнання та речей для Збройних Сил України.
Є.Попач, студентка ОЮА


Немає коментарів: