субота, 2 грудня 2023 р.

Ноти, що народжувались з Україною






У Одеському літературному музею відкрилась виставка «Співуча Україна. Українські пісні та ноти ХIX‒XXстоліть» з колекції А.О. Дроздовського.
На виставці представлені (а в альбомі докладно описані) ілюстровані нотні видання XIX– XX століть, що були видані типографським або літографованим способами й продавалися в музичних та нотних магазинах у великих містах: Одесі, Києві, Харкові, Львові.
Альбом містить ноти різноманітних зразків української музики — передусім, народних пісень. Широко представлено пісні на слова Т.Г.Шевченка. Велику увагу приділено видавцям нот, що працювали в різних містах, особливо — в Одесі.
Увагу привертають обкладинки колекційних нотних видань, виконані відомими і невідомими художниками. Особливий розділ в альбомі займають нотні видання, розміщені на відкритих листах – листівках, у тому числі й майстерно ілюстровані відомим українським художником Амвросієм Ждахою.

Буде особливо цікавою для шанувальників української народної музики, колекціонерів старовинних нотних видань, істориків та дизайнерів.


ДЕ: вул. Ланжеронівська, 2


Немає коментарів: