субота, 5 серпня 2023 р.

Україна демонструє хто на Чорному морі панує

 

Катер-камікадзе Сил оборони України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Дві ночі поспіль українські безекіпажні морські дрони-камікадзе виводять з ладу російський флот поблизу їх баз. Це не тільки зухвалі сучасні морські операції, але суттєво зниження боєздатності ворога. Майже за 800 міль від українського берега ворог отримує враження десантного корабля, який спеціально для агресії перегнали з Північного флоту.

Танкер, що ходив з авіаційним керосином ще у 2015-му році в Сірію, був сьогодні вражений біля Керч-Єнікальскої протоки. Не допомогло навіть вимкнення морського транспондера. Ворог тепер знає точно: всі його кораблі флотилії, а також судна, що перевозять воєнні грузи на цьому морі - в зоні ураження українських ВМС. На минулому тижні були пошкоджені 2 найсучасніших патрульних корвети, що намагались зерновози зупиняти біля гирла Дунаю.  Швидкісні безекіпажні катери українського виробництва мають найбільшу швидкість серед флотів всього Чорного моря, то ж запобігти їх атак вкрай проблематично.

На морі, як і на суші перевага Українських сил оборони стає фактом. Залишається завдання: захопити царювання у небі. За допомогою союзників це завдання може бути виконане. А потім - звільнення окупованих РФ територій, та анексованого Криму. Інші сценарії закінчення цієї війни українцям недовподоби...

С.Лиманов.



Немає коментарів: