понеділок, 3 липня 2023 р.

Миколаївці вимагають перерахувати тариф на технічну воду

фото зробила мешканка Миколаєва, що повернулась у червні додому та хотіла прийняти ванну


У Миколаєві, де понад рок немає питної води у водогоні шириться невдоволення мешканців, що тариф за користування нараховується як за якісну питну воду. Так Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України дослідив проби централізованої води у Миколаєві та Снігурівці. Станом на 2 липня вода не придатна для особистої гігієни, приготування їжі, миття посуду та харчових продуктів.Про це повідомляє ДУ "Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".
- Так за що ми сплачуємо комунальному підприємству Миколаївводоканал як за питну воду, коли вона технічна? - запитують все більше й більше містян.


Данія поставила МКП "Миколаївводоканал" десятки помп та багато кілометрів труб для міста та області. Щось "підкинув" рідний Кабмін, а проблема питної води ніяк не вирішена. А в цей час - громадянам пропонується сплачувати за споживання ніби "питної" води, яка не відповідає ніяким ДСТУ. "У деяких пунктах розливу доочищеної води м. Миколаєва визначені незначні відхилення за санітарно-хімічним показником (водневий показник), який не впливатиме суттєво на стан здоров’я населення. А в декількох визначено її погіршення за мікробіологічними показниками", — йдеться у повідомленні "Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Воду з мережі санітарні лікарі не радять використовувати для гігієнічних цілей та приготування їжі.
В.Інгульский.


Немає коментарів: