середа, 12 липня 2023 р.

Що з НАТО? Україна має - реформуватись




Самміт НАТО у Вільнюсі засвідчив (1-й день) те про що в Україні давно розуміли поодинокі експерти. Про це, повідомляє ERR, сказала прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас після ухвалення підсумкового документа саміту НАТО у Вільнюсі.

"Ніхто не хоче безпосередньо вступати у війну, ніхто не хоче поширювати (на Україну, - ред.) гарантії за статтею 5, поки йде війна. І тому це пов'язано із закінченням війни, і тому не можна зафіксувати це на папері, тому що тоді довелося б визначити, як закінчиться війна, коли закінчиться війна, а ми цього насправді не знаємо", - сказала глава естонського уряду.
Звиклі до "чудес" українські пересічні глядачі Єдиного телемарафону, вирішили що має бути по-іншому. Але 74-річна безпекова організація в першу чергу має опікуватись безпекою країн-членів. РФ - як опонент, чудово це розігрує як на світовій арені, так й у внутрішній політиці.
Ну а МЗС незалежної республіки треба разом з парламентським комітетом ВРУ оговтатись від "чар" ОПУ й почати формувати політику вітчизняної дипломатії, а не - імітувати. Час агресивної дипломатії - минув. На часі - конструктивна робота, а не образи на заокеанського дідуся. До речі, через рік - майбутній саміт у Вашингтоні. А в США - у розпалі передвиборча компанія.
В.Головченко.


Немає коментарів: