пʼятниця, 5 травня 2023 р.

Вперше у Вінниці відбудеться фестиваль винної культури Vinnytsia Wine Days




Подія проходитиме на кількох локаціях, з 25 по 28 травня.

Під час фестивалю вінничани та гості міста дізнаються про історію українського виноробства, зможуть побувати на винній дегустації та поспілкуються з відомою сомельєркою, авторкою багатьох книжок про вино Анною Янченко.

27 та 28 травня поціновувачів вина запрошують до ресторації «Тифліс», де відбудеться виставка-презентація продукції кращих виноробень України «Виноробство нескорених». Там можна буде продегустувати українські вина, які вже стали колекційними. Також в рамках фестивалю Vinnytsia Wine Days сомельє визначатимуть переможців Всеукраїнського дегустраційного конкурсу вин-2023.

Раніше цей престижний конкурс для виноробів організовували в Одесі, але цьогоріч, він відбудеться у Вінниці. Як розповіла завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету Оксана Ткаченко, зразки вин на всеукраїнський конкурс можна подавати до 20 травня.


"Конкурс - це дуже важливо перш за все тому, що це можливість для виноробів подивитись, яка його якість. Це неможливо перевірити самотужки, тобто треба це обов'язково виносити на суд експертів. Перш за все хто судді? Це відібрані експерти, які мають певну освіту. Тобто це люди, які мають міжнародну освіту Vine & Spirt Education Trust 3-4 рівня або диплом магістра нашого університету в галузі сенсорного аналізу. Тобто це люди, які є фахівцями тому, що це велика відповідальність - сказати, хто кращий", - розповіла Оксана Ткаченко.

Розклад подій фестивалю винної культури Vinnytsia Wine Days опублікували на ФБ-сторінці Офісу туризму Вінниці. Охочі відвідати їх, вже можуть реєструватися.


Немає коментарів: