пʼятниця, 7 квітня 2023 р.

Гуманітарне розмінування чекає




Під час зустрічі представників Міністерства оборони України з фахівцями американської компанії Tetra Tech обговорили розвиток наших спроможностей з гуманітарного розмінування. Компанія є основним партнером України з реалізації проєктної діяльності Державного Департаменту США, має великий досвід реалізації проєктів із розмінування в світі та допомагає нам нарощувати можливості в цьому напрямку.
Головне за підсумками зустрічі:
Tetra Tech презентувала будівництво тимчасового навчального центру, де фахівці із передовим досвідом розмінування у різних країнах готуватимуть українських спеціалістів.
Попередньо, центр зможе готувати близько 500 фахівців на рік. Це – потужний крок, що значно пришвидшить процес розмінування, і одна зі складових нашого загального плану з розмінування України.
Унікальність проєкту – можливість зосереджувати увагу на підготовці наших фахівців з гуманітарного розмінування. Буде створено безперервний замкнутий цикл підготовки від початкового і до максимально можливого рівня EOD-3+.
Залучатимуться фахівці Міноборони, інших органів центральної виконавчої влади та представники операторів протимінної діяльності, які зараз працюють в Україні.
Міністерство оборони України – основний стейкхолдер процесу гуманітарного розмінування та з минулого року активно співпрацює з Tetra Tech.
Віцепрезидент компанії Tetra Tech Стів Прістлі зазначив, що ціль компанії – підтримувати український Уряд, щоб він міг ефективно та безпечно проводити гуманітарне розмінування, щоб українці повернулись до своїх домівок, і щоб Україна почала економічно відновлюватись.
Разом до Перемоги!
Власна інформація.


Немає коментарів: