середа, 29 березня 2023 р.

Як живе ведмедик з книжки в Одесі?



31 березня в 13:00 в Арт Центрі - Універсальної Читальної Зали ЦМБС для дітей міста Одеси (Катерининська, 67) відкриття освітнього виставкового проєкту «Ведмедик з книжки».

Як ви знаєте, взимку 2022-2023 р.р. в Одеському музеї західного та східного мистецтва відбувся виставковий проект з міжнародною участю «Ведмідь завжди з тобою», який презентував ведмедика Тедді як старого найкращого друга, артоб'єкта, помічника дітям-переселенцям та ветеранам. Проект набув популярності, зібрав багато дітей та дорослих, а по закінченні виявилося, що відвідувачі не бажають в тривожні часи для України відпускати теплі емоції та ведмедиків, які їх викликають. Тому проект «КуклЬтура» та Центральна міська бібліотечна система для дітей міста Одеси розробили спільний захід, де улюблений ведмедик займає постать літературного героя. Адже ведмедиків з книжки виявилося багато окрім Вінні-Пуха та Падінгтона. Про захопливі пригоди, їхнє життя в природі розповіли письменники з усього світу, зокрема з України, а відомі художники створили чарівні візуалізації.

В новому проекті композиції з ведмедиків та інших героїв стануть справжніми ілюстраціями до багатьох відомих та доволі раритетних книг, в них будуть задіяні авторські та колекційні ведмедики Тедді, зокрема багато тих, які не були виставлені в попередньому проекті «КуклЬтури».

Проект буде динамічним, за час його проведення плануються: - презентація книги «Місія «Порятунок»: ведмеді» письменниці Євгенії Завалій (02.04 о 13:00)
- майстер-клас із створення ведмедика з повітряного пластиліну (04.04 о 13:30)
- творча година «Розмалюй ведмедиків» спільно з волонтерською платформою «СпівДія» (04.04 о 15:00)
- літературний Тедді-пікнік від проекту «КуклЬтура» та ЦМБС для дітей (07.04 о 15:00)
- вистава з казками Наталі Забіли від Особливого театру ляльок для малюків 3-7 років (09.04 о 15:00).

Цей розклад тільки на перший тиждень виставкового проекту, далі буде.

Сучасна українська книга здатна конкурувати за рівнем якості друку та оформлення, про що свідчать численні міжнародні відзнаки, а твори українських письменників вдало презентують нашу країну в світі.

Тож, основною метою буде повернення дітей та дорослих до читання паперової книги, знайомство з можливостями сучасних українських та закордонних видавництв, цікавих авторів та ілюстраторів з допомогою ведмедиків Тедді

Будемо раді познайомити вас з творами українських та іноземних авторів ( зокрема, з Великобританії, Польщі, Італії, Нідерландів, Австралії)


Немає коментарів: