понеділок, 13 березня 2023 р.

До ітогів "оскарівської" ночі



Церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії відбувається неподалік пагорбів Голівуд в Каліфорнії. Тому європейцям треба чи не спати, чи ранок понеділка відводити на знайомство з переможцями. Американська стрічка "Все завжди і водночас" від режисерів Деніела Квана та Деніела Шайнерта удостоїлася головної нагороди від Американської кіноакадемії – статуетки Оскар 2023 за найкращий фільм. Також стрічка перемогла у таких номінаціях: режисура, найкраща акторка, найкращі актор та акторка других планів, оригінальний сценарій та монтаж.
Не дивно!
Два 35 річних Денієла, один з Алабами, інший з Масачусетса ще початківцями отримали у 2016-му році премію на Санденському міжнародному кінофестивалі за американський трагікомедійний фільм «Людина — швейцарський ніж»(бюджет - 3млн$). Головну роль в ньому виконав "Гаррі Поттер" всіх часів. А фільм був про цінність людини. Майже стрімголов  у 2017-му дует молодих митців розпочав створювати теперішній оскарівський фентезі!
Всім місцевим критиканам нагадаю: Голівуд завжди СТВОРЮЄ тренди, а не пасе задніх. Тому мабуть, мікс жанрів та форматів кіно - майбутнє індустрії, проти якого не варто, як проти вітра...
В.Головченко.


Немає коментарів: