вівторок, 21 лютого 2023 р.

Фільм - осмислення надзавдання кінематографу



Цей фільм самого юного оскароносця Д.Шазела я запам'ятаю не тільки тим, що 12 днів намагався подивитись, але не виходило. Приходив 4 рази в кінотеатр в Одесі, то світла не було, то тривоги оголошували. Війна! Але...мистецтво завжди перемагає. Вавилон - фільм осмислення на фоні дуже яскравої картинки. Фільм про роль кіно у житті людини яка вкрай залежна від уваги інших. Шазел, який не тільки на знімальному майданчику проходив "університети" а в Гарварді вивчав кінематограф, зробив за допомогою декількох історій легенд Голлівуду сагу. Як актори, режисери, оператори, продюсери й сценаристи  самовиражалися, а підприємливі люди - лінійні

продюсери "витягували" всі факапи. Правда! Вона аж "пре" зі стрічки, як кокс й феромони між парами. Вже за традицією режисер запросив молодих починаючих зірок, власну дружину (грає жінку режисерку) та мачо Бреда. І народилась - сага осмислення. Як в історії людства знову відбулось диво: коли люди один одного розуміли навіть без слів, попри нерозуміння.

Дива трапляються в Голлівуді з тих часів постійно. Ось й у грудні 22-го року з'явився цей фільм, який має всі шанси отримати призи різних конкурсів та фестивалей. Зроблений з любов'ю до справи, професії та повагою до легенд. Дивіться, Вавилон!

В.Головченко.



Немає коментарів: