вівторок, 3 січня 2023 р.

Кабмін скасував проведення онлайн-аукціонів у Prozorro на час дії воєнного стану




Кабмін скасував проведення онлайн-аукціонів у Prozorro на час дії воєнного стану та 90 днів після його завершення "через нестабільне енергопостачання"

Про це заявила міністр економіки Юлія Свириденко. Начебто, не всі учасники аукціону встигають зареєструватися на аукціон в умовах блекауту та відсутності інтернету. Тільки от заявки на тендер подаються протягом декількох днів, якщо не тижнів чи місяців, а на час проведення аукціону (особливо якщо це великий тендер), представники компаній цілком можуть знайти місце з інтернетом та світлом.

Віднині, на тендері перемагатиме компанія, яка від самого початку подала пропозицію з найнижчою ціною. Ну а публічні торги - всьо. Корупціонери вже здувають пил зі старих, простих схем і рахують розміри відкатів.

Там хтось почав акцентувати увагу на тому, що МВФ вимагає від України покращити податкове адміністрування. Пропонуємо міністерству економіки спільно з міністерством фінансів пролобіювати скасування штрафів за неподання накладних і відключити СМОКР через блекаути.

Багато підприємців через відключення світла та відсутність інтернету не можуть подати вчасно накладні, а накладні з продажу товарів зникають на шляху до сервера через перебої зі зв'язком .


Ліквідуємо подвійні стандарти.



@OstanniyCapitalist


Немає коментарів: