четвер, 12 січня 2023 р.

«Разом ми – Європа» про підтримку України ЄС




Пересувна експозиція авторських робіт українських ілюстраторів на тему допомоги Європейського Союзу Україні та українцям в умовах повномасштабної війни Росії проти України продовжує свій маршрут регіонами країни. 10 січня 2023 року вона відкрилася в Одесі, в парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка (біля сцени) – до цього виставку презентували у Києві, Львові, Рівному, Хмельницькому та Ужгороді.
Експозиція є частиною всеукраїнської комунікаційної кампанії «Разом ми – Європа», яку ЄС запустив у серпні. Кампанія має на меті проінформувати найширшу аудиторію українців про всебічну підтримку, солідарність і допомогу ЄС, яку європейські партнери незмінно надають Україні від самого початку повномасштабного російського вторгнення і яка постійно збільшується.



Серія малюнківстворена дев’ятьма українськими ілюстраторами, представляє широкий спектр допомоги, яку отримують Україна та українці – як всередині країни, так і в ЄС, де зараз проживає понад 8 мільйонів українців, які рятуються від війни.



Експозиція демонструє масштаби допомоги Європейського Союзу, його держав-членів та фінансових інституцій – «Команди Європи» - , які швидко перевели свої механізми прийняття рішень щодо фінансової, гуманітарної та військової допомоги Україні у «режим військового часу». Починаючи з лютого 2022 року Team Europe надала допомогу Україні на загальну суму майже 2,3 мільярди євро, включаючи 3,1 мільярда військової допомоги через Європейський фонд миру, і зараз працює над більшим.



«Одеса заслуговує на особливе місце в наших серцях. Як портове місто, це ворота України у світ, багато людей, історії та культури. Сьогодні вона безжально, але безглуздо піддається ганебним ракетним атакам Росії. Ці спроби, ми знаємо, не зможуть зламати дух Одеси. Для нас велика честь відкривати нашу пересувну виставку в цьому чудовому місті» , – сказав Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва ЄС в Україні.



Експозиція відкривається у партнерстві з Одеською міською радою і триватиме до 25 січня 2023 року, потім її перенесуть в інші міста України.


Немає коментарів: