субота, 10 грудня 2022 р.

Одеський блекаут може затягнутись



Після чергової атаки дронами-камікадзе енергетичної інфраструктури на Одещині зникло світло 20 годин тому. В обід коментувати стан поспішив заступник керівника канцелярії президента України. Дивно, чому? 

Під вечір на одному з акаунтів департаменту ОВА з'явився допис, мол "важкі пошкодження на повне відновлення до 2-місяців може знадобиться". 

І якщо вдень, коли було тепло півміста гуляло на морі, годувало котиків й з хвилями грались, то з Луною, заглибились у ледве живий онлайн- інтернет. А там такі новини!

Офіційний паблік мерії - повідомив що роботи з відновлення електрики можуть затягнутись. Електрична компанія, якось зовсім невпевнено комунікує про ситуацію... Цей випадок в чергове нагадав, що питання безпеки цивільного населення починається з відповідальності всіх інститутів держави за виконання своїх прямих обов'язків. Генпрокуратура доповіла що відкрила справу за фактом порушень норм та правил ведення війни. Ще б перевірити приватизаційні папери обласних енергетичних компаній! А ще: де поділись резервні трансформатори, яких було не декілька, а десятки...

  • Ну й звідки у ворога такі коректні схеми енергомереж, що вони спрямовують ураження дуже точно й болюче?

В.Інгульский.



Немає коментарів: