понеділок, 7 листопада 2022 р.

Орган та оперний спів під сводами кірхи


 

Музика для органа має звучати саме в божому домі, цю максиму в чергове зміг почути в Лютеранській церкви Святого Павла Одеси більш відомої як кірха. Концертна програма мала назву "Орган і голоси". Виконавці оперного співу Г.Шафажинська, Т.Спаська, В.Навроцький (бас) та їх молоді колеги Г.Богач, З.Ясинівська виконували справжні шедеври в супроводі органу на якому грала В.Струк та скрипки Н.Литвинова. Якісну програму пояснювала й просвітлювала слухачів ведуча концерту музикознавиця Е.Паламарчук. 



Так, після очікуваних майстрів органної музики - німців Баха й Вагнера було приємно почути серед інших європейців й твір Д.Бортнянського написаний саме для органу(не знав цього). Дуже лагідно, по-домашньому прозвучала також українська народна пісня в обробці Г.Верьовки "Тихо над річкою" у виконанні молодих вихованок Одеської консерваторії та органу.




Взагалі то сила цього інструменту майже заміняє суцільний оркестр, а коли він звучить у залі з гарною акустикою, здається музика оживає...

Жвавими аплодисментами віддячили слухачі в залі виконавців, ну й квітами звісно. Ніякі війни не скасують музичну оповідь.


Емоційна підзарядка тепер нам всім вкрай корисна, тому шукайте анонси наступних концертів в кірсі, а найближчий буде вже наступну неділю.

С.Лиманов.



Немає коментарів: