четвер, 11 серпня 2022 р.

​​Як організувати ефективну дистанційну роботу?




Робота в офісі все частіше поступається дистанційній, яка безперечно має багато переваг. Але також може принести багато неприємностей, якщо неправильно її організувати. Отож зібрали поради, які допоможуть не перетворити віддалений формат зайнятості у тортури.


Організуйте робоче місце. Спальна кімната — не найкраще місце для роботи. Адже вона повинна асоціюватися з відпочинком, затишком і спокоєм. Обирайте робоче місце в іншій кімнаті поблизу вікна (денне світло сприятиме продуктивності). Також важливо тримати його в чистоті, адже в безладі ваша особиста ефективність знижується.



Розподіліть час, складіть план. Не організовуючи час і виконуючи роботу хаотично, ви швидко вичерпаєте свої сили та почуватиметесь виснаженим і сильно вразливим. Тому починайте роботу з планування і тайм-менеджменту.




Налаштуйте роботу під свої біоритми. У кожної людини різний графік продуктивності. Хтось ефективніше працює зранку, хтось ввечері, ще хтось — вночі. Щоб зрозуміти час своєї продуктивності, подумайте, коли почуваєтесь краще.




Не забувайте про відпочинок. Війна та дистанційна робота забирають багато сил і енергії. І для відновлення ресурсів треба час від часу відпочивати. Тільки так ви збережете себе від перепрацювання та емоційного виснаження.


Немає коментарів: