середу, 8 червня 2022 р.

Цифровой СПРОТИВ херсонців




У Херсоні містяни продовжують боротися з тими викликами, які перед ними стають. І потрібно  мати план Б в усьому - на випадок погіршення ситуації.

Я вже писав, як стає складно зайти у Приват24, бо йде блокування ресурсу.

Вже декілька днів ходить по Інтернету новина, що в ОРДЛО окупанти змогли заблокувати Viber.






Беручи до уваги, що переважна більшість людей поважного віку в окупованому Херсоні, у кого є Інтернет, наразі мають зв'язок із рідними виключно через Viber, можливий факт блокування Viber у Херсоні - може зовсім обірвати зв'язки зі світом і ще більше понурити людей.




Багато хто досі залишається без Інтернету, але люди ходять просяться до сусідів, у кого є мережа, щоб подзвонити рідним, або знаходять по місту відкриті Wi-fi точки. Останні ж, окупанти намагаються погрозами відключити, як, наприклад, це було з відділеннями Нової Пошти: "або відключаєте точку, або вас грабуємо".




Немало Херсонців вже навчилися користуватися Telegram, трохи менше Signal, WhatsApp. Але всі ці месенджери потребують номера телефону для активації. В умовах відсутності мобільного зв'язку, встановити ці месенджери наново може бути складно - смс не прийде.




Тому, для тих, у кого вже є активні Signal, WhatsApp, Telegram, Viber - треба бути обачним, щоб не видалити ці месенджери, не скинути їх, не вийти з них, бо наново зайти буде складно.




Який запасний варіант можна мати?




Як варіант, щоб в разі чого зв'язок не обірвався - використати месенджер, який не потребує прив'язки до номера телефону, а відповідно, і підтвердження по смс.




І треба заздалегідь потурбуватися, щоб у близьких був встановлений такий месенджер, а всі, кому треба - знали як ним користуватися, та як спілкуватися.




Варіантів таких месенджерів декілька. Я зупинився на одному, який просто встановити та просто пояснити як ним користуватися - Wickr.




Wickr Me не потребує а ні номеру телефону, а ні електронної пошти для реєстрації - достатньо придумати логін і пароль, і все, можна спілкуватися.




Більш того, Wickr - давно відомий в певних колах месенджер з високим рівнем шифрування та безпеки. Ним користуються як звичайні користувачі, корпоративні клієнти, так і представники збройних сил (для них існує розширений додаток).

Ю.О.


Немає коментарів: