пʼятницю, 24 червня 2022 р.

Бернар-Анрі Леві представив документальний фільм про війну в Україні



У Парижі відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні.

Французький журналіст, письменник і філософ Бернар-Анрі Леві представив свій документальний фільм «Чому Україна?» / "Why Ukraine?", прем’єра якого відбулась в Парижі.

В стрічці автор зображує повномасштабну війну, яку Росія розпочала проти України 24 лютого. Автор наголошує: «Війна українців – це і наша війна. Їхня поразка буде нашою поразкою. Україна не може програти, і для цього їй потрібна допомога».

Українська продюсерка Наталія Гривняк, яка разом зі своєю командою допомогла створити фільм, розповіла: “Війна в Україні почалася не 24 лютого. Це почалося 8 років тому, у 2014 році. Спочатку світ був дуже обізнаним про те, що відбувається, і надавав велику підтримку. Але згодом відсутність наполегливості, уваги та міжнародного тиску призвело до того, що Росія вторглася в Україну і зараз жорстоко вбиває українців. І цей фільм як наш голос, який розповідає, що таке Україна, а що таке Росія. Це свідчить про те, що війна триває, і кожен із нас може діяти, щоб її зупинити”.

Показ фільму відвідали також дружини деяких із тих українських захисників, які зараз перебувають в полоні. Вони звернулись до світової спільноти, закликаючи допомогти зв’язатися з їхніми чоловіками і, зрештою, врятувати їх.


Немає коментарів: