суботу, 25 червня 2022 р.

Нові мешканці - свіжі можливості




В Одесі група ентузіастів провела вкрай корисну подію «PRO РОБОТУ & ПАРТНЕРСТВО». Головна тема – Як знаходити роботу та партнерів, заробляти та розвиватися під час війни. Мета - допомогти в пошуку роботи та партнерства українцям, які тікаючи від війни опинились в Одесі. І якщо в довоєнні часи схожі події втілювали профільні державні чи муніципальні установи, то теперішня виявилась громадською ініціативою 3-х одеситок. Судячи з емоцій як від відвідувачів, так й тих, хто працював майже цілий день - задум вдався.

Що це було?



Ярмарок вакансій, на якій різного калібру кадрові та рекрутингові служби пропонували вакансії. Після від'їзду за кордон великої кількості перукарок, швачок та манікюрниці, саме цих спеціалістів прямо сьогодні вимагають місцеві роботодавці. Але якщо в вас немає цього фаху, а також кухаря, та сантехніка можна в навчальних центрах Державної служби зайнятості швидко їх опанувати. Значно складніше навчити людей заробляти та розвиватися під час війни та переформатувати свій бізнес в нових умовах.


 Для цього паралельно пройшли надихаючи зустрічі, дискусії та обмін досвідом. Особливо корисним, на мій погляд, був майстер-клас Наталії Пронькіной власниці SMM-агентства тепер, яка у 2014 сама опинилась в місті у моря як переселенка, а заробляє в соціальних мережах.

Понад сто осіб прийшли шукати роботу на ярмарок, де було представлено близько тридцяти компаній.





У заході також взяли участь європейські гуманітарні місії, благодійні фонди та громадські об’єднання, які більше пропонували свої майбутні проекти гуманітарної допомоги та ініціативи для переселенців.

А ще - знайомства з сервісами яки допомагають людині на новому місті знайти себе та роботу на свій смак. Це й навчальні центри, та агенції з працевлаштування.


Проект створений за підтримки Координаційного гуманітарного штабу Одеської області. Обіцяють продовження та поширення досвіду на всі громади області.


В.Головченко. 
Фото автора та організаторів



Немає коментарів: