пʼятницю, 10 червня 2022 р.

Порятунок стада корів за допомогою інформаційної мережі





Війна коли приходить до вашого будинку, це вимагає реактивного реагування. Дехто з українців досить не можуть поїхати та наражають себе на небезпеку. Більшість місцевих менеджерів територій теж займали “вичікувальну” позицію. Одні з умислу, а інші від розпачу. По іншому поводять себе власники бізнесів. Свіжий приклад. Коли на південні околиці Миколаєва окупанти з Херсонщини почали безперервний обстріл далекобійною артилерією фермерка Людмила сконцентрувалась на порятунку власного стада з 200 корів з села Українка. Влада ніяк не реагувала на її вмовляння допомогти.

Порятунок почався з залучення в обставини справи знайомої громадської активістки та її підписників акаунта в одній із соціальних мереж.

Україна велика сім'я, за 4 дні Анастасія, в цьому випадку - інформаційна помічниця отримала понад 2000 дзвінків з різних куточків неньки. Українці були готові прийняти хоча б одну годувальницю на перетримання за для зберігання худоби. Але розпорошувати стадо було недоцільно.

Власниця ферми Людмила обрала Дрогобицьке фермерське господарство для своїх “дівчаток” та 70 їх діточок.

Допомагали розповсюдити інформацію про потреби евакуації 200 корів породи українська степова - фермери з Поляни, та керівниця ГО "Жіночий погляд" Руслана, яка надавала всебічну підтримку та допомогу 24/7 у цьому питанні.

І якщо для деяких керівників місцевого самоврядування надскладне завдання вивезти людей на десяток кілометрів, то небайдужі люди та справжні власники худоби можуть на 800 км під час дефіциту пального створити евакуацію худоби. Поки вона триває, ми не можемо всі подробиці розголошувати. Але впевнені, що це стадо опиниться в тихому куточку України, де буде давати запашне молоко.

В.Головченко з Миколаєва.






Немає коментарів: