пʼятниця, 15 квітня 2022 р.

Відома журналістка з донькою служить у ТРО




«Кожен день у мене було відчуття, що я проміняла свободу на автомат», - журналістка, редакторка сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа в ефірі Громадського розповіла про те, як вирішила записатися у батальйон територіальної оборони разом із донькою Ксенією.


«Ми всі різні, і кожна людина знає, що їй треба робити. Просто моїй дитині вже 25 років, тому ми з нею удвох зібралися, пішли у військкомат, там нас перенаправили на Оболонську ТрО, ми там пів дня простояли в черзі, зустріли багато знайомих, добре «потусили», але автоматів нам не вистачило».


Журналістка зізнається: ідучи записуватися в армію, вона не вміла стріляти.


«У мене був досвід у житті, коли мені треба було сісти за кермо чи ще опанувати якусь спеціальність. І я знаю: поки ти не сядеш за кермо, ти не поїдеш. Поки не візьмеш в руки автомат - ти не будеш стріляти. Ти береш автомат і розумієш, що це та річ, яка вишколюється роками, але опанувати ази ти можеш. Командири говорять, що сучасні війни не ведуться за допомогою стрілецької зброї.

Правило, яке тобі говорить командир, - ти стріляєш не у ворога, а в напрямку ворога. Тобі його треба подавити вогнем. Тому я думаю, що ми з цим впораємося», - говорить Леся Ганжа.



Немає коментарів: